KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Revija bordo i zelenocrnih fudbalskih nada

15.12.2015. - Izuzev pionira, proteklog vikenda sve mlađe selekcije Rudara gostovale su u Sarajevu

nade_sarajevo

Bordo i zelenocrne fudbalske nade, Rudara i Sarajeva, na terenima sa plastičnom travom na Koševu i novoizgrađenom kampu u Butmiru odigrale su revijalne utakmice.

Pjetlići Rudara, polaznici Škole fudbala, uzrasta od 2005, 2006. i 2007.godišta, igrali su po dvije utakmice na terenima kod Zetre i nastupilo je čak 56 dječaka u šest selekcija. Pjetlići Rudara 2005.godišta prvu utakmicu odigrali su neriješeno (3:3, strijelci Rijad Smolo 2 i Ajdin Begić 1), dok su u drugoj utakmici golovima Muhameda Šljive (2), Nedima Neimarlije (2), Rijada Husića i Adnana Ahmetovića ostvarili uvjerljivu pobjedu 6:0.

Selekcija 2006. godišta odigrala je također dvije utakmice. Prva je završena 1:0 u korist Sarajeva, a druga u korist Rudara 2:1 golovima Hamze Delića i Amara Hadrovića.

Najmlađi akteri, dječaci 2007.godišta ostvarili su po jednu pobjedu. U prvoj utakmici bolji utisak ostavile su mlade nade Rudara i golovima Elmedina Suše i Alena Palića pobijedili sa 2:0, dok je druga utakmica zaviršena pobjedom Sarajeva sa 1:0.

- Sve su se utakmice igrale na pola terena, trajanja 2×25 minuta i golovima veličine 2×5 metara. Treba istaći gostoprimstvo od strane domaćina, na čelu sa šef om Omladinskog pogona Karahmetom. Nakon nedavnog gostovanja u Lukavcu, ovo je drugi nastup naših najmlađih polaznika Škole fudbala, na kojem smo se uvjerili da među njima ima potencijala i da mogu ravnopravno igrati sa drugima, mnogo jačim i organizovanijim klubovima i fudbalskim akademijama, kao što je slučaj sa FK Sarajevo, istakao je Amel Kozlo, koji je zajedno sa Samirom Trakom u Sarajevu predvodio članove Škole fudbala Rudara.

Pobjeda kadeta i poraz juniora

I dok su pjetlići snage odmjeravali na terenima sa umjetnom travom na Koševu, kadeti i juniori igrali su na terenima novoizgrađenog kampa na Butmiru, u čijem kompleksu se nalaze tri terena i hotel u kojem će boraviti članovi Akademije FK Sarajevo. Kadeti su sa 2:1 pobijedili izlazno godište pionira Sarajeva, dok su juniori poraženi od kadeta premijerliogaša sa Koševa rezultatom 3:1.

Kadete i juniore predvodili su treneri Kemal Šabić i Ramiz Husić jer iz opravdanih razloga nije putovao trener juniora Džemal Pačariz.
Ovi susreti poslužili su trenerima Rudara da isprobaju sve raspoložive igrače, dajući priliku i onima koji su u prvenstvenim utakmicama imali znatno manju minutažu.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u