KakanjLive | Četvrtak, 13.08.2020. godine

Respekt za ekipu Kilometar života

03.05.2020. - Istrčali su trku "Wings for Life" - 23.23 kilometra za 02:02:35 sati na relaciji Kraljeva Sutjeska-Tičići-Kakanj

utrkavelika
Armin Husika, Dražen Filipović, Eldin Omeragić, Esmin Brodlija i Harun Tahirović (u kolicima), trčali su u nedjelju 3. maja, utrku Wings For Life World Run. Riječ je o ekipi „Kilometar života“ koju sačinjavaju i Dragan Dusper, koji je ovoga puta trčao u Londonu i Uroš Gutić koji je trčao u Sarajevu.

Ekipa „Kilometar života“ ovu utrku trebala je trčati u Zadru. Zbog problema sa Corona virusom, organizatori su otkazali sva masovna okupljanja te utrku organizovali virtualno.

U utrci Wings For Life World Run, svi trkači startaju u isto vrijeme širom svijeta. Nije bitno da li ste profesionalac, amater ili početnik. Ova utrka nema liniju finiša. Umjesto toga, virtualno auto, 30 minuta nakon starta kreće i lovi sve trkače. Na ovoj utrci nije bitno vrijeme kretanja, već koliko daleko možete bježati virtuelnom autu.

Trka ima humanitarni karakter i organizira se za sve one koji nisu u stanju da trče, kao i to da 100% uplata za startnine, kao i sve donacije, idu za istraživanje i pomoć pronalasku lijeka za povrede kičme.

Ekipa trkača zahvaljuje kakanjskim firmama: Moj San, Delta Petrol i Tvornica Cementa Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u