KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Reprezentativci BiH U-16 porazili Litvaniju

10.05.2016. - U utakmici drugog kola, UEFA razvojnog turnira koja je odigrana na prekrasnom travnjaku u Doboju, U-16 reprezentativci BiH porazili su odgovarajuću selekciju Litvanije sa 1:0

U organizaciji N/FS BiH održava se UEFA razvojni turnir na kojem učestvuju U-16 reprezentacije BiH, Slovenije, Crne Gore i Litvanije. Utakmice se igraju na Trening centru N/FS BiH u Zenici, Stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći i Stadionu FK Mladost u Doboju.

U utakmici drugog kola, koja je odigrana na prekrasnom travnjaku u Doboju, U-16 reprezentativci BiH porazili su odgovarajuću selekciju Litvanije sa 1:0. Gol odluke postigao je Kenan Šahbazović na asistenciju Armina Imamovića.Bila je to školski izvedena akcija koju je efektnim udarcem glavom realizirao Kenan Šahbazović, član zeničkog Čelika.

Obe selekcije imale su po nekoliko zrelih prilika, ali su vratari Perković i Bražinskas bili na visini zadatka.Najinteresantniji detalj zabilježili smo u 78.minuti kada Eldin Omerović iz neposredne blizine nije savladao golmana Bražinskasa.Uslijedila je brza kontra, Arnold Baulin izašao je sam pred Mateja Perkovića koji je padom u noge spasio siguran pogodak.

-Utakmica je bila veoma tvrda, sa dosta prilika na obe strane. Na kraju smo slavili,ali objektivno rečeno, Litvanci su djelovali kompaktnije jer imaju uigraniji sastav. Ovo je njima 12 utkmica, a mi smo tek u fazi okupljanja i selektiranja reprezentacija. Dobro je da smo pobijedili i stekli samopouzdanje pred odlučujući meč sa jakom selekcijom Slovenije, koji igramo u četvrtak na terenu Trening kampa u Zenici, istaknuo je selektor U-16 reprezentacije BiH , Toni Karačić.

Podsjećamo, u prvoj utakmici naša reprezentacija pobijedila je vršnjake iz Crne Gore boljim izvođenjem penala 8:7 (0:0).

Utakmici u Doboju prisustvovao je i direktor svih reprezentativnih selekcija BiH, Denijal Pirić, koji je bio oduševljen kvalitetom terena i gostprimstvom čelnika Mladosti na čelu sa predsjednikom Mensurom Mušijom.

BiH - LITVANIJA 1:0

Stadion Mladosti u Doboju. Gledatelja 150. Sudac: Aldin Sofić. Pomoćnici: Sahid Smriko i Emir Delić (svi Zenica).
Strijelac: 1:0 Šahbazović(55)

U-16 BiH: Perković, Žilić, Imamović, Santrač, Pijunović, Hasanović, Salčin, Martinović, Bradarić, Petrović, Kolar (Od 41. Šahbazović). Još su igrali: Lukovac, Pleić, Omerović, Krešić, Gazibegović,Tageltija i Nuhanović. Selektor: Toni Karačić.
U-16 LITVANIJA: Bražinskas, Antužis, Raulinaitis, Gudelis, Kažukolovas, Ramanauskas, Varteika, Šatkus, Aukštuolis, Utkus, Banevičius. Još su igrali: Rauddonius, Uzela, Kubilius, Zubauskas, Gudaaitis i Baulin.Selektor:Vytautas Vaskunas.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u