KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Remi Rudara u Hadžićima

10.02.2016. - Napadači Rudara nisu iskazali efikasnost kao u prve dvije utakmice

tekst

Nakon uvjerljivih pobjeda protiv zeničkog drugoligaša Rudar(5:0) i prvoligaša Novog Travnika(3:0), izabranici trenera Nijaza Kape nisu uspjeli zatresti mrežu jesenjeg prvaka Druge lige-Centar, ekipe hadžićkog Radnika.

Napadači Rudara imali su nekoliko povoljnih prilika, ali nisu iskazali efikasnost kao na prethodna dva kontrolna meča i susret protiv Radnika završen je bez golova i pobjednika(0:0).
Trener Rudara Nijaz Kapo koristio je usluge 18-storice igrača.Jedino su izostala trojica lakše ozlijeđenih; Šerif Hasić, Arnel Delić i Vedin Kulović, koji su u prve dvije utakmice pokazali da će biti značajna pojačanja. Utakmicu u Hadžićima započela je ova jedanaestorica;Jokanović, Sarvan, Alić, Čizmić, Goralija, Topalović, Gafurović, Džafić, Čehajić, Salković i Neimarlija, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili Hrustanović, Durmić,Crnović, Đuđo, Bajramović, Ramić i Dženis Huseinspahić, koji je stigao na posudbu iz zeničkog premijerligaša.

Narednu utakmicu Rudar igra u subotu u Visokom protiv sarajevskog drugoligaša Bosne Sema, a postoji mogućnost da ekipa 15.februara otputuje na sedmodnevne pripreme u Makarsku ili Hercegovinu gdje bi odigrala još tri kontrolne utakmice.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u