KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Remi Rudara u Goraždu

03.11.2018. - Susret dva stara rivala, „ljuta“ protivnika, zavšen je bez pobjednika i bez golova, za čim više mogu da žale u taboru Rudara

Fadil_HodzicFadil Hodžić, trener Rudara, nije zadovoljan bodom iz Goražda
Nakon tri uzastopne pobjede u kojima su postigli čak deset golova, igrači Rudara su na „vrućem“ terenu u Goraždu remizirali i osvojili jedan bod. Remi u Goraždu nije neuspjeh, ali prema onome što su prikazali Zeleno-crni mogu da žale za izgubljena dva boda. U jednoj čvrstoj i agresivnoj utakmici, izabranici trenera Fadila Hodžića djelovali su zrelije i propustili prilike koje se ne smiju propustiti.

Adnan Hrelja je u finišu meča imao dva zicera i bio u prilikama da riješi pitanje pobjednika, ali njegovi udarci glavom poslije dobro izvedenih kornera nisu pogodili okvir gola.

Kao što se i očekivali, domaći su svim silama, često i na nedozvoljen način, pokušali doći do pobjede, ali odbrana Rudara, na čelu sa mladim golmanom Alijom Jamakovićem, djelovalo je sigurno i svi pokušaji izabranika trenera Nihada Nalbantića bili su bezuspješni.

Ostaje nejasno zbog čega je glavni sudija Adnan Kasupović iz Bihaća u 21.minuti poništio pogodak kojeg je postigao najmlađi akter ovog meča, sedamnaestogodišnji Sedad Subašić. U Rudaru, inače, nisu zadovoljni dijelenjem pravde sudijske trojke na čelu sa Bišćaninom Kasupovićem, koji nije imao ujednačen kriterij.

I pored osvojenog boda na „vrućem“ terenu u Goraždu, trener Rudara Fadil Hodžić nije zadovoljan.
-Ovo je prvi put da nakon remija u gostima nisam zadovoljan. Bili smo bolji, imali zrelije prilike i morali smo pobijediti. Igrači su dali sve od sebe, ali su u odlučnim trenucima djelovali brzopleto i propustili šansu da poraze nervoznog i kvalitetom lošijeg protivnika. Moji igrači morali su pokazati više mirnoće, kombinatorike i koncetracije u završnici akcija. Naša ekipa neosporno ima potencijal, može i mora igrati kvalitetnije i racionalnije , ne smije se zadovoljavati bodom u gostima, kao što je bio slučaj na ovoj utakmici u Goraždu, smatra kormilar Rudara Fadil Hodžić.

Goražde-Rudar 0:0

Stadion „Midhat Drljević“ u Goraždu. Gledalaca 400. Glavni sudija Adnan Kasupović(Bihać). Pomoćni cuci; Haris Ljuca i Mirza Tičić(oba iz Sarajeva). Četvrti sudija Benjamin Deljković(Sarajevo). Posmatrač suđenja Sead Hasanović iz Sarajeva. Delegat utakmice Miro Pandžić(Sarajevo).
Žuti kartoni:Igor Mirković,Ahmed Rovčanin i Vernes Islamagić(Goražde), Belimin Kobilica i Alija Jamaković(Rudar).

GORAŽDE: Marko Radović, Hamza Gluhačević (od 64.Mladen Đoković), Nidal Čulov, Ahmed Rovčanin, Eldin Korjenić (od 77.Adis Korjenić), Dženis Huseinspahić, Dario Blagojević, Vernes Islamagić, Benjamin Dizdarić, Armin Kapetan, Igor Mirković. Trener: Nihad Nalbantić.
RUDAR: Alija Jamaković, Belmin Čehajić, Admir Fočo, Adis Goralija, Fadil Čizmić, Omer Musić, Sedad Subašić(od 59.Bajro Spahić), Belmin Kobilica, Mirza Kovač (od 76.Adin Čiva), Fahrudin Kovač, Mustafa Mušija(od 46.Adnan Hrelja). Trener: Fadil Hodžić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u