KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Remi Rudara protiv užičke Slobode

09.02.2019. - U drugom kontrolnom meču, kojeg su odigrali na terenu s plastičnom podlogom stadiona Luke u Visoko, Zeleno-crni remizirali sa srbijanskim prvoligašem, ekipom Slobode iz Užica, koja se nalazi na pripremama u Sportskom centru Olimp na Palama

rudauzice
Užičani su bolje otvorili meč i već u 3.minuti došli do vodstva nakon loše vezane pogreške odbrane Rudara. Gosti su iznenadili brzom, otvorenom i agresivnom igrom i odbrana Rudara bila je na pravim mukama.U 23.minuti Bekan je po drugi put kapitulirao.Čizmić je u duelu s protivničkim napadačem ozlijedio zglob i ostao na travi a spretni Veljović udvostručio je prednost razigranih Užičana. Igračima Rudara trebnalo je skoro pola sata da konosilidiraju redove i preuzmu dominaciju i dođu do prilika da ozbiljnije ugroze golmana Mitrovića. Bajro Spahić je promašio dva zicera, pravo glavom,a zatim jakim šutom nogom kojeg je zaustavio golman Mitrović.Sjajnu priliku imao je i Mirza Kovača,ali je sa svega sedam metara promašio izvanrednu priliku.

U drugom poluvremenu, u kojem su oba trenera šansu pružila svim preostalim igračima, bolju igru pružili su puleni Fadila Hodžića. Permanentno su napadali,ali je čvrsta odbrana Užičana uspijevala sačuvati svoju mrežu sve do 85.minuta kada je na asistenciju Sedada Subašića novajlija Mirza Šubo postigao efektan pogodak. Četiri minute kasnije, ponovo su na sceni bili poletarci Subašić,Šubo i Mustafa Mušija, koji je svojim golom uspio izjednačiti rezultat.

Utakmica je protekla u zanimljivoj igri u kojoj su oba protivnika ostavila solidan utisak. Interesantno je istaći da je ovo bivšem superligašu Srbije, koji se od 2014.godine takmiči u Prvoj ligi, treći remi za vrijeme priprema u Sportskom centru Olimp na Palama. U Tuzli protiv Slobode rezultat je bio 1:1, u dvoboju sa Olimpikom nije bilo golova(0:0), dok su protiv Rudara postigla dva,ali im to nije bilo dovoljno da trijumf okončaju treću kontrolnu utakmicu.

Izuzev prvih dvadesetak minuta, kada je njegova ekipa djelovala smušeno i opušteno, trener Rudara Fadil Hodžić zadovoljan je drugim kontrolnim mečom u kojem su bolji utisak ostavili mlađi igrači.
-Loše smo ušli u utakmici, što je imalo za posljedicu dva primljena gola,koja su plod grešaka mojih igrača.Gosti su nas iznenadili brzom igrom, kontrolom lopte i tranzicijom i trebalo je dosta vremena da dođemo do većeg posjeda, dominacije i prilika,koje nažalost nismo iskoristili. Mnogo boje je bilo u drugom dijelu u kojem su do punog izražaja došli naši mladi igrači, prije svega, Subašić, Šubo i Mušija,kao i ostali koji su dobili šansu. Konkurencija za svako mjesto u timu je pojačana i sigurno će biti velika borba za početnu postavu, što je svakako velika stvar, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić, koji smatra da je remi možda i najpravedniji ishod ove utakmice, jer su oba tima ostavila solidan utisak.

slobodauzice

Rudar – Sloboda (Užice) 2:2

Teren s plastičnom podlogom na stadionu Luke u Visokom.Gledatelja 150.Glavni sudija:Mirza Zubić(Visoko).Pomoćnici Alzan Pločo (Kakanj) i Šehović(Visoko).
Strijelci: 0:1 Kovačević(3), 0:2 Veljović(23), 1:2 Šubo(85), 2:2 Mušija (89).

RUDAR: Bekan, Čehajić, Fočo, Musić, Čizmić(od 25.Goralija), Cana, Kobilica, Hrelja, M.Kovač, B.Spahić, F.Kovač.Još su igrali; Jamaković, Gačić, Subašić, Filan,Mušija, Neimarlija,Topalović,Šubo, Ćosić, Imamović.Trener:Fadil Hodžič.
SLOBODA (Užice): Mitrović, Jezdimirović, Vučković, Đ,Simić, Duligera, N.Lazović, Molerović, M.Simić, Veljović, Milenković, Kovačević.Još su igrali:Cvijović, Živković, Đ.Lazović, Kočijašević, Sekulić, Tvrdšić,Dursun, Janjušević, Filipović, Ilić.Trener:Sreten Avramović-Avram.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u