KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Remi Rudara protiv hrvatskog drugoligaša

20.02.2017. - U prvoj pripremnoj utakmici u Makarskoj, Zeleno-crni remizirali sa drugoligaškom ekipom Lučkog iz Zagreba (0:0)

rudar_lucko Ekipa Rudara na pripremama u Makarskoj

Umjesto utakmice, igrači Sarajeva i Rudara u subotu su na snijegom pokrivenom terenu u Butmiru održali zajednički trening, nakon kojeg su Zeleno-crni produžili na osmodnevne pripreme u Makarskoj. U nedjelju su održali dva treninga na teresu s plastičnom podlogom, a danas su odigrali prvu od tri planirane utakmice. Protivnik je bila momčad Lučkog iz Zagreba,koju s klupe predvodi bivši trener GOŠK-a i Širokog Brijega Davor Mladina.

Trener Beganović hrvatskom drugoligašu suprostavio je ovu jedanaestoricu: Nikolić, Sarvan, Delić, Čizmić, Alić, Topalović, Kobilica, Aničić, Kulović, B.Spahić, Hajdarević. U drugom poluvremenu još su igrali: Đuđo, Hrustanović, Zukić, Dizdarić, Sikira, Prutina, Vila, Neimarlija i Bajramović. Zbog ozljede nije nastupio Admir Smolo, a šansu jedino nisu dobili golmani Čelebić i Skopljaković i junior Josip Marijanović.

Utakmica je igrana na glavnom terenu SC u Makarskoj, koji je u dosta lošem stanju, što je utjecalo na kvalitetu igre i brojne promašaje.

- Utakmica je bila dosta borbena, sa izraženom željom igrača. Bilo je dobro, osim realizacije, jer smo Imali dobre šanse, koje nismo iskoristili. Još smo teški, dosad smo radili na terenima s plastičnom podlogom i ovo je prvi izlazak na prirodni teren. Lučko je dobra ekipa, ali objektivno, bili smo bolji i bliži pobjedi, istakao je povratnik u timu Rudara Bajro Spahić, koji je propustio realizirati čak tri prilike !

Rudar će u srijedu ili četvrtak odigrati drugu utakmicu, najvjerovatnije protiv Travnika, koji se također priprema u Makarskoj, a za subotu je zakazana utakmica protiv domaćeg trećeligaša Zmaja.

Igrači i struka Rudara zadovoljni su odličnim smještajem i hranom u hotelu Bonaca, te vremenskim uvjetima i terenima, koji im omogućavaju da realiziraju planirani program osmodnevnog boravka u Makarskoj i bar donekle nadoknade ono što su propusti na početku priprema.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u