KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Remi Rudara i Travnika u Visokom

03.02.2020. - U drugoj kontrolnoj utakmici, koja je odigrana na terenu s plastičnom podlogom na stadionu „Luke“ u Visokom, Zeleno-crni remizirali protiv Travnika rezultatom 2:2 (0:0)


Susret dva prvoligaša protekao je u zanimljivoj igri u kojoj su Zeleno-crni za nijansu bili bolji u prvom poluvremenu,koje je završeno bez pogodaka. Rudar je imao veći posjede i zrelije prilike,a Belmin Kobilica s ivice šesnaesterca pogodio je prečku.

U drugom dijelu igre, oba trenera pružila su šansu svim kandidatima.Postignuta su četiri gola, po dva na obe strane, od čega po jedan iz penala. Strijelci za Rudar bili su Belmin Kobilica(penal) i Kenan Dervišagić, dok je Nihad Šero bio dvostruki strijelac za Travnik(jedan iz penala,drugi iz igre).Interesantno je istaći da su i prošle zime u Visokom Rudar i Travnik ostvarili isti rezultat (2:2),a neriješeno je bilo i u prvenstvenom susretu na Piroti (0:0).

Trener Rudara Bećir Mehanović utakmicu je počeo s ovom postavom: Bekan, Sivac, Jusić, Musić, Goralija, Gačan, Cana, Čulov, Bešić, Kobilica i Hadžić.U drugom poluvremenu šansu su dobili; Dedić, Imamović, Enio Zilić, Dervišagić, Čehajić, Gavrić, Salahudin Selimović, Ernes Selimović, Nermin Ferhatović, Ajanović i Kozlo. Jedino su izostali lakše ozlijeđeni Adnan Hrelja i Tarik Zukić.

Utakmicu je vodila sudijska trojka iz Kaknja; Samir Kapo, Mirza Demir i Alzan Pločo.

Mehanović je zadovoljan igrom svog tima, posebno dok je na terenu bila prva postava.

-Moji igrači su pokazali zavidnu fizičku spremnost, traženu agresivnost i posjed lopte.Postigli smo dva gola, pogodili prečku i propustili nekoliko zrelih prilika,a golove primili iz diskutabilnog penala i pogreškom odbrane. Obzirom da nam je ovo bio tek drugi kontrolni meč, mogu biti zadovoljan.Ova utakmica mi je poslužila da se uvjerim u kvalitet igrača koji su na probi i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan igrom mladog Enia Zilića, s kojim ćemo potpisati ugovor i pojačati konkurenciju u odbrambenoj liniji, kazao je u izjavi za naš portal trener Rudara Bećir Mehanović.
Novu provjeru igrači Rudara imat će u nedjelju 12.februara protiv Bosne u Visokom.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u