KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Remi Rudara i Novog Travnika

14.07.2018. - U prvoj kontrolnoj utakmici, koja je završena najnepopularnijim rezultatom(0:0), Zeleno-crni nisu uspjeli savladati borbne goste koji su ostavili povoljniji utisak

Da će Novotravničani biti nezgodan protivnik moglo se naslutiti već u prvoj minuti kada su imali stopostotnu priliku. Nakon slabe reakcije odbrane Rudara, Senid Hodžić izašao je sam pred golmana Amira Bekana, koji je fanstastično reagirao i odbranio udarac napadača gostiju. Dugo vremena trebalo je da igrači Rudara konsolidiraju redove. Imali su prividnu inicijativu, veći posjed lopte, ali bez pravih prilika i udarca u okvir gola vratara Emira Ćutahije! Očito, osjetio se umor kod Rudarevih prvotimaca, koji su na travnatom terenu imali samo jedan trening poslije povratka sa bazičnih priprema na Ponijerima.

U drugom poluvremenu Fadil Hodžić izveo je novu postavu, dok je trener gostujuće momčadi Džidić šansu pružio devetorici rezervista. U ovom dijelu igre tempo je bio nešto jači, Rudar je imao terensku premoć, koja je bila neučinkovita i bez pravih prilika. Tek u posljedenjoj minuti domaći su bili u prilici da savladaju golmana Elvira Traku, koji je spasio svoj tim od poraza jer je odbranio zicer Akifa Kovača, igrača brezanskog Rudara, koji se nalazi na probi, kao i bivši napadač Čelika i Viteza Namik Alispahić, te donedavni junior Mladosti Zlatan Imamović.

U timu Rudara nije bilo Bajre Spahića, koji se nakon četiri i pol godine igranja u Zeleno-crnom dresu razišao s vodstvom kluba, jer nije prihvatio ponuđene uslove za produženje ugovora.

Rudar-Novi Travnik 0:0

Stadion Rudara. Gledalaca 200. Glavni sudija Samir Kapo, pomoćnici: Alzan Pločo i Adis Aljukić(svi iz Kaknja).

RUDAR: Bekan, Rizvanović, Hrelja, Čizmić, Goralija, Čiva, Kobilica,Subašić, Mirza Kovač, Alispahić, Mušija(drugo poluvrijeme: Jamaković, Imamović, Smaka, Musić, Fočo, Čatić, Gačić, Jašarspahić, Čehajić, Fahrudin Kovač, Akif Kovač).Trener:Fadil Hodžić.

NOVI TRAVNIK: Ćutahija, Ćosić, Skopljak, E.Buljubašić, Goloman, Sulić, Sabahudin Petak, Čatić, Hodžić, Nebić, Silajdžija(još su igrali; Trako, Džaja, Turić, Džepina, Terzić, A.Buljubašić , Ahetić, Tutkur i Selmin Petak.Trener: Jasmin Džidić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u