KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Remi protiv Olimpika i pobjeda mladih u Župči

28.07.2018. - Prvi tim Rudara remizirao je s jakom ekipom Olimpika(1:1), dok su mladi na turniru u Župči savladali domaću Mladost sa 3:1 i izborili plasman u finale u kojem će igrati protiv Veleža

U četvrtoj kontrolnoj utakmici prvotimci Rudara pružili su dobru igru i uspješno parirali snažnoj i agresivnoj ekipi Olimpika, koja uz mostarski Velež figurira   kao najozbiljniji kandidat za prvaka u nadolazećoj prvenstvenoj sezoni.  Iako se radilo o prijateljskom meču, igrači oba tima igrali su otvoreno, čvrsto, agresivno, s puno trke i energije, kao da je riječ o prvenstvenom dvoboju. Gosti su prvi došli u vodstvo golom Emira Jusića u 28.minuti, koji je bio najviši u gužvi i glavom loptu smjestio u lijevi ugao Bekanovog gola. Zeleno-crni su izjednačili na identičan način.Hrelja je iz kornera pogodio mladog Mustafu Mušiju , koji je nadvisio odbranu Olimpika i glavom poslao loptu iza leđa golmana Bandovića.

U nastavku su oba trenera pružila priliku svim raspoloživim snagama i tempo igre nije opao.Čak bi se moglo reći da je bio jači jer su igrači oba tima bili trkački izuzetno  raspoloženi. Bilo je dosta prilika za postizanje golova,ali su strijelci zatajili, bolje reći golmani su bili na visini zadatka i rezuiltat je ostao nepromijenjen. U 64.minuti slabi sudija Almin Đulić propustio je dosudi jedanaesterac nad Fahrudinom Kovačem, kada je izašao sam pred golmana Adnana Hadžića, koji je zadobio povredu zbog čega je napustio teren i mjesto ponovo prepustio golmanu Dejanu Bandoviću. Treba istaći sjajne inetervencije Amira Bekana u 75. i 85.minuti kada je odbranio udarce Cane i mladog Kišića, dok je u 87.minuti udarac Idriza Džafića zaustavila prečka.

Mladi igrači Rudara slavili u Župči

Mlada ekipa Rudara na turniru u Župči uspjela je golovima Akifa Kovača(2) i Salahudina Selimovića(1) poraziti domaću Mladost sa 3:2 iizboriti plasman u finale u kojem će Zeleno-crni igrati protiv mostarskog Veleža koji je sa 3:1 bio bolji od drugoligaške ekipe Ilijaša.

Trener juniora Rudara Bećir Mehanović koristio je usluge kadeta, juniora i trojice seniora.Početnu postavu sačinjavali su; Jamaković, Bečak, Smaka, Musić, Kubat, Imamović, Merdić, Jašarspahić, Crnović, A.Kovač i Selimović, dok su kasnije u igru ušli Delibašić, Ajanović, Duranović, Kićo, Mehić, Gavrić, Aletović, Ahmetović i Durmiš.

Rudar-Olimpik 1:1

Stadion Rudara. Gledalac 200.Glavni sudija Almin Đulić(Zenica). Pomoćnici; Alzan Pločo(Kakanj) i Ahmed Čolaković(Zenica).

Strijelci:  Emir Jusić (28), 1:1 Mustafa Mušija(31).

RUDAR: Bekan, Rizvanović(Čehajić), Hrelja, Goralija, Čizmić, Čiva, Gačić(Fočo), Kobilica(Topalović), Subašić(Mirza Kovač), Fahrudin Kovač, Mušija , (B.Spahić).Trener:Fadil Hodžić

OLIMPIK: Bandović, Stojanović, Milović, Devedžić, Jusić, Enis Sadiković, Osmanović, Pehar, Tatar, Karić, Cana(još su igrali; Adnan Hadžić, Elvis Sadiković), Duraković, Uzelac, Beširević, Muminović, Drljević Jusufi i Kišić). Trener:Dragan Radović.

M.Komšo & E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u