KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Remi Olimpika i Rudara

03.03.2018. - U generalnoj probi pred početak drugog dijela sezone, Zeleno-crni su na gostovanju u Sarajevu pružili jak otpor favoriziranom Olimpika. Izabranici Fadila Hodžića dva puta su bili u vodstvu, ali je meč završen remijem(2:2)

rudarolimpikarhivaRudar - Olimpik/Foto Arhiv

Prolongiranje nastavka proljetnog dijela prvenstva za sedam dana(10.mart,op.a), prvoligaši Olimpik i Rudar iskoristili su za odigravanje prijateljskog meča, koji je bio generalka za oba tima. Ovaj susret posebno je dobro došao igračima Rudara koji su imali samo tri kontrolna meča, dok je na drugoj strani ekipa Olimpika bila na pripremama u Medulinu i Neumu i odigrala čak devet prijateljskih utakmica.
Izabranici trenera Hodžića pružili su snažan otpor Olimpiku, dva puta su bili u vodstvu, ali je meč ipak završen bez pobjednika.
Rudar je već u prvom napadu preko mladog Kemala Salihagića došao do vodstva, koje je uspješno čuvao sve do 70.minute kada je Osmanović iz jedanaesterca izjednačio na 1:1. Amel Neimarlija u 88.minuti po drugi put doveo Zeleno-crne u vodstvo, da bi samo dvije minute kasnije Sabahudin Jusufbašić pogodio za konačnih 2:2.
U timu Rudara nije bilo lakše ozlijeđenih Vahidina Čaluka i Bajre Spahića,te Mirze Kovača koji je prošle sedmice u privatnoj klinici Dr.Nemec u Matuljima kod Rijeke imao operativni zahvat(atroskopija koljena) i on će odsustvovati najmanje mjesec dana.
Trener Rudara Fadil Hodžić kolegi Dini Đurbuzoviću suprostavio je ovu postavu: Aleksandar Jovanović, Armin Sarvan, Admir Fočo, Omer Musić(od 5.minute Ismet Pendek), Adis Goralija, Armin Topalović, Belmin Kobilica, Adin Čiva, Anes Vehab(46.Amel Neimarlija).Još su igrali; Amir Baručija, Muhamed Mušija i Admir Smolo.
-Bez obzira što smo već u otvaranju utakmice ostali bez štopera Omera Musića, koji je zadobio ozljedu ruke, bili smo potpuno ravnopravan protivnik Olimpiku. Pružili smo dosad najbolju partiju i više sam nego zadovoljan.Ohrabruje pristup i zalaganje igrača i uz malo veću koncetraciju,mislim da možemo igrati još bolje, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u