KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Remi Novog Travnika i Rudara

18.08.2018. - Zeleno-crni su dva puta bili u vodstvo, ali su poklekli u sudačkoj nadoknadi kada je Denis Džepina sjajnim pogotkom pogodio malu mrežicu Bekanovog gola i spasio svoj tim od poraza

mpvirudar
Bila je ovo repriza iz sezone 2015/2016.godine kada je Jaganjac sa preko 40 metara savladao indisponiranog Saliha Hinovića i svom timu osigurao jedan bod (1:1). I ovaj put Novotravničani su se pokazali kao tvrd i neugodan protivnik. Iako su Zeleno-crni dva puta bili u vodstvu, Novi Travnik su napustili pognute glave. Izabranici trenera Hodžića uspjeli su golom mladog Mustafe Mušije u 10.minuti steću prednost, ali je to bilo sve što su postigli u slaboj igri u prvom dijelu utakmice.

Domaći su izjednačili u 23.minuti golom Petaka sa tridesetak metara i propustili još nekoliko zicera,a stativa je zaustavila udarac Golomana u 22.minuti. Nezadovoljan indolentnom igrom svog tima, posebno Rizvanovića, trener Hodžić je već u 28.minuti šansu pružio Čehajiću,a u drugom poluvremenu Mirzi Kovaču i Bajri Spahiću, koji su doprinijeli nešto boljoj i organizovanijoj igri. U 81.minuti Mirza Kovač je uspio savladati golmana Emira Ćutahiju i kad se očekivao posljednji zvižduk suca Obradovića, u drugoj minuti sudijske nadoknade Denis Džepina pravim projektilom sa velike udaljenosti pogađa rašlje Bekanovog gola za konačanih 2:2. Zeleno-crni su svojom indolencijom i pojedinačnim pogreškama dozvolili Novotravničanima da postignu dva evrogola i izbjegnu poraz.

Trener Rudara Fadil Hodžić ima stanovite zamjerke na igru i odnos većeg broja igrača, koji su djelovali anemično, pa čak i nezainteresirano, posebno u prvom poluvremenu.
-Bili smo blizu pobjede, ali pošteno rečeno, nismo je ni zaslužili. Loše smo ušli u utakmicu, pojedinci su bili totalno nezainteresovani i pored jednog gola, domaći su u prvom dijelu prokockali nekoliko zicera. U drugom poluvremenu bilo je nešto bolje, ali ni blizu onoga što ja tražim i što ova ekipa treba da pokaže.Zatajili su stariji, ali i mlađi igrači, koji su se „utopili“ u naše sivilo. Izostala je veća borbenost, agrsivnost i energija, dok su domaći baš u tim segmentima bili na visini i zasluženo stigli do izjednačenja i jednog boda, što je kazna za našu slabu igru i neozbiljnost pojedinaca, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Novi Travnik – Rudar 2:2

Gradski stadion u Novom Travniku. Gledalaca 600. Glavni sudija: Darko Obradović (Stolac).Pomoćni suci: Sanel Herceglija (Sarajevo) i Sanel Grljević (Mostar). Četvrti sudija: Ismet Ibrahimkadić iz Tešanja.Posmatrač suđenja: Edis Prošić iz Cazina. Delegat utakmicer:Mato Itrić ( Boće Brčko).
Strijelci:0:1 Mustafa Mušija (10), 1:1 Sabahudin Petak(23), 1:2 Mirza Kovač (81), 2:2 Denis Džepina (90+2).
Žuti kartoni:Ćosić, Smolo, Sulić i Pertak(Novi Travnik), Rizvanović, Čehajić i Čizmić(Rudar).

NOVI TRAVNIK: Emir Ćutahija, Admir Goloman (od 37.Senid Hodžić), Emrah Ćosić, Elvedin Nebić, Sabahudin Petak, Samir Silajdžija, Admir Smolo, Ivan Silić (od 70.Enes Buljubašić), Senahid Omerčić(od 46.Denis Džepina),Mahir Skopljak, Josip Čakić. Trener: Jasmin Đidić.
RUDAR:Amir Bekan, Mirza Rizvanović(od 28.Čehajić), Adnan Hrelja, Omer Musić, Fadil Čizmić, Armin Topalović, Belmin Kobilica, Malik Gačić (od 46.Mirza Kovač), Sedad Subašić (od 55.Bajro Spahić), Fahrudin Kovač, Mustafa Mušija. Trener:Fadil Hodžić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u