KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Remi Mladosti i Viteza u Busovači

26.06.2016. - U prvoj kontrolnoj utakmici,koja je odigrana na neutralnom terenu u Busovači, susret dva premijerligaša završen bez pobjednika 1:1

pripremna_vitezDetalj sa prvenstvene utakmice Mladost-Vitez/Foto:Arhiv

Nakon dvanaestodnevnih priprema, nogometaši Mladosti odigrali su prvi kontrolni susret protiv premijerligaša iz Viteza. Trener Ibro Rahimić u prvom poluvremenu izveo je postavu koja je završila minulu uspješnu sezonu, u kojoj je od novajlija bio samo Goran Brkić. U ovom dijelu igre Mladost je ostavila bolji utisak i povela golom Adnana Hodžića-Zamera, koji je savladao golmana Viteza Ivana Tirića.

U drugom poluvremenu trener Rahimić šansu je pružio preostalim kandidatima ,što su Vitežani iskoristili i preko Leonarda Novaka izjednačili rezultat.

Drugu kontrolnu utakmicu Mladost igra u ponedjeljak 27.juna protiv Željezničara na Kupresu gdje se Plavi s Grbavice nalaze na sedmodnevnim pripremama.

Mladost-Vitez 1:1
Strijelci:1:0 Adnan Hodžić, 1:1 Leonardo Novak

MLADOST(DK); Hadžić, Sušić, Karahmet, Isaković, Musić, Bošković, Brkić, Hodžić, Rizvanović, Dilaver, Husić (još su igrali: Lalić, Šećerović, Hrelja, Nedučić, Gačan, Šišić, Ramović, Kobilica, Kuzmanović, Rodriges, Kovač).Trener:Ibro Rahimić.

NK“VITEZ“:Tirić, Stanić, Jevtić, Vrhovac, Sadiković, Jurić, Muminović, Šantić, Livaja, Novak, Đerić (još su igrali: Kovač, Ramljak, Tipurić, Petrović, Dedić i Livančić).Trener:Boris Pavić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u