KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Remi Mladosti i Dnipra u Antaliji

12.02.2017. - Fudbaleri Mladosti su u trećem kontrolnom susretu u Antaliji remizirali sa ekipom Dnipra odigravši 2:2

FK MLADOST DK
Ovo je prvi remi Musemićeve ekipe na pripremama u Turskoj nakon što su u prethodna dva upisali pobjede (Kairat 2:1 i Napredak Kruševac 1:0).

Finalista Evropske lige od prije dvije godine je nakon prvih 45 minuta imao vodstvo od 2:0. Iako je Mladost bila ravnopravan protivnik u prvom dijelu utakmice Ukrajinci su pogađali preko devetnaestogodišnjeg Dovbyka u osmoj minuti i Polyovya koji je efketno pogodio gol Dobojana u finišu prvog poluvremena.

U nastavku mnogo bolja igra izabranika Husrefa Musemića, koji preko Ramovića dolaze do prvog gola u 70. minuti. Naime Brkić je nakon prekida sjajno uposlio Ramovića koji je prizemnim udarcem zatresao gol Dnipra, da bi Brkić iz slobodnog udarca u 79. minuti poravnao rezultat. Da je Mladost bila itekako ravnopravan protivnik govori i činjenica da su u prvih 45 minuta zatresli okvir gola ukrajinskog tima, dok je Gačanu poništen gol u jednoj sumnjivoj situaciji.

Mladost je u ovom susretu počela u sastavu: Lalić, Hrelja, Galić, Isaković, Laštro, Sušić, Brkić, Šećerović, Maksimović, Šišić i Husić, da bi u nastavku priliku za igru dobili svi igrači koji se nalaze na pripremama u Antaliji izuzev mladih Mušije i golmana Abdulahovića.

Igra i forma Mladosti na pripremama iz Makarske i Antalije itekako obećava pred nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine kada će Mladost u okviru 19. kola ugostiti tuzlansku Slobodu.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u