KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Remi juniora BiH i Makedonije u Doboju

26.04.2018. - Juniorske reprezentacije BiH i Makedonije odigrale su i drugi prijateljski meč u smo tri dana. Na stadionu fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj U18 reprezentacije BiH i Makedonije su remizirale odigravši 0:0.

Fudbalski klub Mladost DK bio je domaćin još jedne utakmice nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine. U srijedu 26. aprila 2018. godine na stadionu u Doboju prijateljski susret odigrali su juniori reprezentacija Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Bh juniori su dominirali tokom prvih 45 minuta susreta i imali su dvije izgledne prilike da postignu gol, ali ostalo je početnih 0:0. Armin Imamović u 32. minuti nije uspio realizovati jedanaesterac. Šutirao je pored gola Davida Denkovskog.

I u drugom poluvremenu mreže su mirovale i susret je završen rezultatom 0:0. Bio je ovo drugi međusobni duel ove dvije selekcije, a prvi koji je igran u Vogošći bh juniori su dobili rezulttaom 1:0 golom Alena Dejanovića.

BIH – MAKEDONIJA 0:0 (0:0)

Stadion FK Mladost DK. Gledalaca: 100

Sudije: Ajdin Baručija, Mirza Demir, Mirza Doglod i Samir Kapo (BiH). 

BIH: Kršić, Šehić, Zilić, Nuhanović, Brkić, Hasanović, Salčin, Omerović, Dejanović, Imamović, Kurbegović. Igrali su još: Kotarević, Radić, Kršić, Savić, Božić, Dojčinović, Bašić. Trener: Toni Karačić. 

MAKEDONIJA: Denkovski, Panovski, Naumceski, Dodevski, Koleski, Ljuma, Skenderi, Grozdanovski, Ramadani, Naumoski, Toševski. Igrali su još: Radevski, Stojanoski, Alksovski, Bozinoski. Trener: Dobrinko Ilievski.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u