KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Rekonstrukcija vrelovoda vrijedna pola miliona maraka

08.08.2016. - Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra i direktora Javnog preduzeća “Grijanje” Kakanj, Mirnes Bajtarević razgovarali o narednoj sezoni grijanja i rekonstrukciji glavnog vrelovodu, koji finansisra Općina Kakanj u iznosu od 543.750,22 KM.

mirnes_mandra

U toku su završni radovi na rekonstrukciji glavnog vrelovoda u Kaknju i dijela vrelovoda u MZ Doboj. Navedene radove finansira Općina Kakanj sredstvima iz Programa utroška namjenskih sredstava za zaštitu okoline Općine Kakanj u iznosu od 543.750,22 KM.

Razgovaralo i o modalitetima koji će omogućiti nastavak daljeg proširenja mreže daljinskog grijanja na područjima MZ Povezice, u dolini Trstionice, te prema MZ Zgošća.

Zaključeno je da je neophodan angažman svih grupa i pojedinaca iz Kaknja, kao i Općine Kakanj i JP “Grijanje”, kako bi u naredne četiri godine na sistem daljinskog grijanja u Kaknju bili priključeni novi korisnici. Ovo bi značilo i bolju ekološku sliku obzirom da bi donijelo novi val gašenja većeg broja individualnih kotlovnica u kojima se lože različiti energenti sa visokim udjelom sumpora.

Načelnik Mandra je dao punu podršku radu JP “Grijanje” Kakanj, te je izrazio spremnost za pomoć u daljim aktivnostima na rekonstrukciji postojećeg sistema, ali i na proširenju sistema daljinskog grijanja na nova područja.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra u razgovoru sa direktorom Javnog preduzeća “Grijanje” Kakanj Mirnesom Bajtarevićem se interesirao o početku nove sezone grijanja i aktuelizirao ideju o proširenja mreže daljinskog grijanja na područjima MZ Povezice, u dolini Trstionice, te prema MZ Zgošća.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u