KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Rekonstrukcija ulice Mehmeda Skopljaka

29.07.2016. - Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice kroz naselje Albanija. Ova dionica puta zatvorena je za saobraćaj i vozila su preusmjerena na ulice Patriotske lige i ulicu Omera Maslića

skopljaktekst
Nakon više decenija započele su pripreme za početak radova na rekonstrukciji saobraćajnice u ulici Mehmeda Skopljaka, u naselju Albanija. Ova dionica puta zbog preopterećenosti saobraćaja konačno će dobiti novi izgled i biće proširena na svim mjestima gdje to bude moguće.

U razgovoru sa predsjednikom Savjeta ove mjene zajednice Dženanom Kubatom dozanajemo da će se uraditi i pješačka staza .

-Ova ulica u vremenima kada se gradilo prije pedesetak godina bila je izgrađena u granitnim kockama u mahali sa malim dućanima i niko u to vrijeme nije ni sanjao da će doći do ovakve ekpanzije automobila. Danas uviđamo problem i rješavamo ga na način kako nam to uslovi omogućavaju, kaže Kubat.

Radove izvodi kakanjski Trgošped, a ova dionica puta zatvorena je za saobraćaj i vozila su preusmjerena na ulice Patriotske lige i ulicu Omera Maslića. U Kaknju su osim ove dionice nastavljeni radovi na čišćenju saćastih ploča u koritu rijeke Zgošće.

U ovoj mjesnoj zajednici u toku su i radovi na izgradnji parkinga u ulici Rudija Čajevca.

KakanjLive/Az.S.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u