KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Raspored izbornih skupova Stranke za BiH

06.09.2016. - Na području Kaknja Stranka za BiH će organizoivati devet izbornih skupova i mnogo više neposrednih razgovora sa stanovništvom u mjesnim odborima. Izborna kampanja krenula iz Prijedora, gdje su predstavljeni kandidati za općinske načelnike i nosioci lista za općinska vijeća

skupovi_sbihSvi skupovi Stranke za BiH će počinjati u 19,30 sati

Brežani, Slapnica, Kučići, Varda, Krševac, Plandište, Dumanac i Novo naselje Bare, to su mjesta na kojima će Stranka za BiH, na području Općine Kakanj, organizovati svoje  izborne skupove. Svaki od njih nazvan je centralnim jer  će aktivsti Stranke u ovim mjestima okupljati stanovništvo, simpatizere i članove iz okolnih mjesta koja gravitiraju ovim područjima. Centralni izborni skup će biti održan 30. Septembra u kakanjskom Domu kulture.Pored ovih skupova biće organizovane posjete mjesnim ograncima sa tribinama  i neposrednim razgovorima sa stanovništvom.

Stranka za BiH izbornu kampanju, kako je i najavila počela je iz grada heroja, iz Prijedora. To je učinjeno prema odlukama na Glavnom izbornom štabu, a zbog sve težeg položaja Bošnjaka u manjem BiH entitetu i zato što je ovaj grad preživio genocid, a masovne grobnice su posebno teška priča.Ako se tome dodaju posljednja dešavanja oko referenduma u RS-u onda je izbor Prjedora jasan. Kao i na Opštim izborima 2012.,kada je kampanja ove Stranke krenula iz Banja Luke, Stranaka za BiH je iz Prijedora poručila da je Bosna i Hercegovina suverena država na svakom njenom pedlju.

tekstprijedorSa početka izborne kampanje iz Prijedora

U Prijedoru su predstavljeni Kandidati za načelnike i gradonačelnike, kojih će na ovim Lokalnim izborima biti 11, i to 10 samostalno i jedan u kooaliciji. U izbornom ciklusu za gradske ,odnosno općinske organe vlasti Stranka za BiH će aktivno učestvovati u 58 općina/gradova, i to u 52 samostalno, a u 6 u kooalicionom nastupu.

Stranka za BiH je kandidovala preko 1.200 kadrova, i to 1.150 samostalnih i preko 60 sa kooalicionim partnerima.

Iz Prijedora je takođe poručeno da su teme oko urušavanja Države, nastojanja prebacivanja ovlasti na niže organizacione jedinice "možda" teme za Opće izbore ,ali promjene moraju krenuti odozdo, od lokalnih jedinica, zato iz ove stranke poručuju: „Izađite na izbore - Glasaj i Promjeni, Like za BiH.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u