KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Rahimić u Turskoj udara glazuru

08.02.2016. - Nogometaši Mladosti otputovali u Antaliju gdje će obaviti završnu fazu priprema

mladostpredmakarsku

Jutros je ekspedicija od 26 igrača predvođena trenerom i menadžerom Ibrom Rahimićem otputovala na završni dio priprema , koje će odraditi u Antaliji. Nakon sedmodnevnog boravka u Makarskoj i samo dva dana odmora, Mladost će poput poznatih klubova Hamburga, Astane, Hajduka, Vojvodine, Splita, Slobode i Širokog, završnu fazu priprema obaviti u Antaliji, koja se pretvara u bajku hotela i sportskih sadržaja i Turska s pravom postaje nogometna Meka.

Za vrijeme dvanaestodnevnog boravka u Antaliji (8-20.februar) Mladost će odigrati četiri kontrolne utakmice. Prvi protivnik bit će njemački petoligaš TSV 1860 Rosenheima u kojem nastupa bivši igrač Rudara Josip - Joža Tomić, zatim slijede utakmice protiv poljskog drugoligaša Wisle Plock, te ukrajinskih prvoligaša Černomorec i Oleksandrije.

-Ovo je treća, ja bih rekao i najvažnija faza priprema, koja će mi poslužiti da modeliram igru i sastav tima s kojim ćemo startovati u nastavku prvenstva. Izuzev prve utakmice,u kojoj će šansu dobiti svi igrači, na tri preostale, posebno protiv ukrajinskih prvoligaša, igrat će udarna jedanaestorica, s dvije tri zamjene jer ovo je završna faza u kojoj nema eksperimentisanja,odnosno na kojoj se udara glazura na sve ono što smo uradili tokom dosadašnjeg dijela priprema, kaže trener Mladosti Ibro Rahimić.

Vodstvo Mladosti na čelu su ambicioznim predsjednikom Mensurom Mušijom osiguralo je optimalne uvjete za realizaciju kompletnih priprema. Angažirana su ciljana pojačanja, obezbijeđen odlazak na dvoje pripreme (Makarska i Antalija) i na struci i igračima je da to vrate dobrim igrama i ostankom u premijerligaškom društvu, što je osnovni cilj.

Ekspedicija za Antaliju

Pored trenera i menadžera kluba Ibre Rahimića, te njegovih pomoćnika Nermina Šabića i Almira Hasanovića, direktora Enesa Bistrivode, te dvojice fizioterapeuta Asima Cerića i Adnana Husike, u ekspedici ji za Antaliju nalazi se ovih 26 igrača: Adnan Hadžić , Franko Lalić i Zvonimir Pavlović (golmani), Mirza Rizvanović, Adnan Hrelja, Aladin Isaković, Mehmedalija Čović, Faruk Gačan, Senad Karahmet ,Ibrahim Hrvat, Mirza Mujčić, Omer Musić, Aldin Šišić, Belmin Kobilica, Darko Bošković, Anes Rahimić, Armin Pašagić, Adnan Hodžić, Haris Dilaver, Anel Husić, Mirza Kovač, Sinan Ramović, Igor Poček, Kenan Muslimović, Pavle Sušić i Nemanja Asanović.

M. Komšo / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u