KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Rahimić prezadovoljan odzivom igrača

13.06.2016. - Predstavljanjem novih igrača i kraćim obraćanjima trenera Ibre Rahimića i potpredsjednika kluba Envera Hadžića, ozvaničen je početak priprema nogometaša Mladosti za sezonu 2015/2016.godine

Salon na stadionu Mladosti bio je pretijesan da primi veliki broj igrača, vodstva kluba, menadžera, roditelja i simpatizera kluba koji su nazočili zvaničnom početku priprema za novu sezonu.

Prvo su predstavljeni novi igrači, s kraćim igračkim biografijama, od kojih su petorica potpisali ugovore, te trojica stigla na probu. Riječ je o napadačima: Mići Kuzmanoviću, Alexandre di Estefano Marceni Rodigrezu, štoperu Milanu Nedačiću, desnom bočnom Ameru Šećeroviću i veznjaku Goranu Brkiću, te Tariku Abdurahmanoviću, dosadašnjem junioru Sarajeva, Marinu Galiću iz mostarskog Branitelja i Edinu Murgi, koji je igrao na Malti.

Iz prošlosezonskog sastava prozivci su prisustvovali Adnan Hadžić, Franko Lalić,Mirza Rizvanović, Senad Karahmet,Pavle Sušić, Aladin Isaković, Faruk Gačan, Omer Musić, Darko Bošković, Aldin Šišić, Belmin Kobilica, Adnan Hodžić,Adnan Hrelja, Nemanja Asanović, Mirza Kovač, Haris Dilaver, Sinan Ramović, Anel Husić, Dženis Šuman i dvojica juniora Samir Selimović i Belmin Šabanović.

U svom obraćanju trener Ibro Rahimić izrazio je veliko zadovoljstvo odzivom igrača i ogromnoj podršci nazočnih, što je dodatni motiv za njega i njegove nogometaše.

-Hvala vam na interesu, uistinu sam prijatno iznenađen ovako velikom odzivu. U odnosu na prošlogodišnji cilj, koji je realiziran i izboren opstanak u Premijer ligi, ovaj put podižemo ljetvicu i s većim ambicijama ulazimo u novu sezonu. Sada smo iskusniji, igrački kvalitetniji i moj cilj je osvajanje šestog mjesta. Naravno, bio bih zadovoljan plasmanom na sedmo ili osmo mjesto, ali objektnivno mislim da smo bliži šestoj poziciji jer smo u odnosu na mnoge klubove u mnogo povoljnijoj financijskoj i igračkoj situaciji. Što se tiče novih igrača, teško je nešto više reći. Na njima je da pokažu svoj kvalitet i izbore za svoj status. Imaju našu podršku, biće dobra atmosfera i pojačana konkurencija, istakao je trener Ibro Rahimić.

Umjesto službeno odsutnog predsjednika Mensura Mušije, prisutnima se obratio potpredsjednik kluba Enver Hadžić, koji je između ostalog rekao:

-Dok su igrači bili na zasluženom odmoru, Uprava je radili na angažiranju igrača, poboljšanju infrastrukture.Održana je sjednica Skupštine, izabran novi Upravni odbor. Želim vam dobro zdravlje, uspješne igre i rezultate. Rad, red i disciplina moto je našeg kluba i ja vjerujem da ćete ostvariti što je trener Rahimić zacrtao, isatako je Enver Hadžić.

Treninzi će se održavati na terenima u Doboju, gdje postoje idealni uvjeti, a nije isključeno da se jedan dio priprema obavi na nekoj od poznatih destinacija o čemu će konačnu odluku donijeti vodstvo kluba. Prvih desetak dana radiće se dvaput dnevno, zatim će uslijediti odigravanje kontrolnih utakmica srijedom i subotom.Već je dogovoren meč sa sarajevskim Željezničarom, koji će se održati 27.juna na Kupresu.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u