KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Rahimić i Beganović očekuju plasman u osminu finala Kupa

20.09.2016. - Voljom žrijeba, oba kakanjska ligaša u sutrašnjim utakmicama šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine igraju s klubovima iz nižeg ranga takmičenja i očekuju plasman u osmine finala

beganovic_pressElvedin Beganović, stalo nam je da prođemo dalje

Mladost i Rudar jedina su dva kluba u BH Telecom Premijer ligi i Prvoj ligi Federacije BiH, koji nisu osjetili gorčinu poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva. Uspješne serije žele nastaviti i u Šesnaestini finala kupa BiH u kojem su domaćini predstavnicima RS-a, ekipama Rudar Prijedora i Slobode iz Bosanskog Novog/Novog Grada.

S obzirom da su i Rudar Prijedor i Sloboda prošle sezone ispali iz premijerligaškog društva, odnosno Prve lige RS-a, te da su iz nižeg ranga takmičenja u odnosu na Mladost i Rudar, oba kakanjska ligaša kotiraju kao fovoriti i njihov plasman u osmine finala ne bi trebao doći u pitanje. Ipak, Kup je opasno takmičenje u kojem se ne rijetko događaju iznenađenja i ne čudi što treneri Mladosti i Rudara, Ibro Rahimić i Elvedin Beganović, upozoravaju na maksimalnu ozbiljnost i traže ozbiljan pristup.
-Mi smo zainteresirani da u Kupu odemo što dalje i naravno da očekujemo pobjedu u sutrašnjem dvoboju . Igrači trebaju dati maksimum i plasman u osmine finala ne bi trebao doći u pitanje, istakao je trener Mladosti Rahimić, koji će Rudar Prijedoru suprostaviti kombinirani tim.

-Bit će izvjesnih promjena u timu, više će igrati oni igrači koji su dosad imali manju minutažu.To neće biti neki veći hendikep jer imamo kvalitetne zamjene na svim pozicijama i izostanak 4-5 standardnih igrača nije problem što se pokazalo i na gostovanju u Tuzli gdje smo bez četiri prvotimca odigrali veoma dobro i postigli zapažen uspjeh. Svi oni koji dobiju šansu sigurno će dati maksimum i to će biti dovoljno da zabilježimo pobjedu, rekao je trener Rahimić.

Skoro identičnu izjavu dao je i trener Rudara Elvedin Beganović, koji također očekuje plasman u 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

-Naravno, stalo nam je da prođemo dalje i da savladamo Slobodu. Protivnik nam je potpuno nepoznat, ali ja vjerujem da će moji igrači ozbiljnim pristupom i voljnim momentom uspješno prebroditi ovu prepreku i izboriti plasman među šesnaest klubova, kazao je trener Rudara Beganović.

Baš kao i Rahimić, Beganović će također igrati s kombiniranim timom u kojem će šansu dobiti igrači koji su iz Kupa izbacili visočku Bosnu i koji su u prvih sedam kola imali manju minutažu, s tim da nije isključeno da u startnoj postavi bude i nekoliko prvotimaca.

rahimicRahimić najavljuje izvjesne promjene u timu

Utakmice u Doboju i Kaknju igraju se u istom terminu, 21.septembra/rujna sa početkom u 16 sati. Potsjećamo, u šesnaestini finala Kupa igra se samo jedna utakmica i pobjednik automatski stječe pravo učešća u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojem se igraju dvije utakmice.

Službena lica šesnaestine finala kupa BiH

MLADOST (DK) – RUDAR PRIJEDOR
Glavni sudija: Mateo Musa (Čitluk). Prvi pomoćni: Davor Beljo (Mostar), drugi pomoćni: Silvio Bubalo (Mostar). Delegat: Franjo Grganović (Novi Travnik). Posmatrač suđenja: Sead Hasanović (Sarajevo).

RUDAR (K) – SLOBODA (Novi Grad)
Glavni sudija: Darko Obradović(Stolac). Prvi pomoćni: Haris Baković (Sarajevo),
Drugi pomoćni: Armin Čerić (Mostar). Delegat : Haris Idrizović (Konjic). Posmatrač suđenja: Mustafa Tabak (Sarajevo)

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u