KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rahimić - Nije nemoguće stići prednost Širokog

15.03.2016. - Teško je, ali ne i nemoguće sustići dva gola prednosti, smatra trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić uoči revanš utakmice sa Širokim Brijegom

rahimic_press

Tek što su došli k sebi poslije poraza od Željezničara, pred nogometašima Mladosti je novi, još teži ispit, uzvratni susret četvrtifinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv farizirane ekipe Širokog Brijega koja ima dva gola prednosti iz prvog susreta (3:1).

Trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić, koji je poslije meča na Grbavici opravdano digao glas na dijelenje (ne)pravde u BH Telecom Premijer ligi, shvatio je da od lamentiranja nema ništa i da , kao poznati fajter, mora još hrabrije krenuti u nove okršaje.

Rahimić smatra da njegova momčad ima snage i znanja da prebrodi krizu rezultata i da je pitanje dana kada će se vratiti na jesenje staze uspjeha.

-Kad je riječ o revanš utakmici sa Širokim Brijegom, možemo kalkulisati jer nemamo imperativa pobjede. Sigurno mnogi misle da je teško anulirati dva gola razlike, ali ništa nije nemoguće, kaže Rahimić i dodaje. Jeste teško, ali ne i nemoguće. I u prvom susretu na Pecari bili smo blizu iznenađenja, pokazali da se možemo nositi i s najboljima, što smo ponovili i protiv Želje. Da kod pojedinaca nije pala koncetracija u finišu, kada smo za tri minute primili dva gola, sigurno bi sutra (srijeda,op.a) bilo lakše izboriti prolaz u polufinale Kupa BiH. Igrači koji dobiju šansu sigurno će biti izuzetno motivirani i pokušati stići prednost Širokog Brijega i plasirati se u polufinale, istakao je trener Mladosti Ibro Rahimić.

Što se tiče sastava tima, sigurno će biti promjena, jer Rahimić ne želi rizikovati pred subotnji susret protiv Veleža, koji bi trebao biti prekretnica i najava stabilizacije i konsolidacije i bijega iz opasne zone.

Utakmica Mladost-Široki Brijeg igra se u srijedu 16. marta / ožujka sa početkom u 15 sati. Glavni sudija je Emir Spahalić iz Mostara, pomoćnici: Damir Lazić (Brčko) i Marko Perić (Mostar).Delegat utakmice je Mirko Milošević iz Zvornika, a posmatrač suđenja Izet Čejvanović iz Tuzle.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u