KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rahimić - možemo ostati neporaženi u Bijeljini

09.08.2016. - U srijedu je na programu četvrto kolo BH Telecom Premijer lige BiH u kojem Mladost gostuje u Bijeljini gdje će pokušati nastaviti seriju dobrih igara i rezultata na startu nove prvenstvene sezone

susic_rahimic_asanovicPavle Sušić, Ibro Rahimić i Nemanja Asanović

Nakon trijumfa nad solidnom ekipom Metalleghe BSI iz Jajca, igrači Mladosti nisu imali mnogo vremena za slavlje, jer već u srijedu igraju protiv aktualnog osvajača Kupa, bijeljinskog Radnika, koji je u prva tri kola osvio samo jedan bod i sigurno će pokušati svim silama da dođe do prve pobjede.

Na press konferencija, koja je održana uoči polaska u Bijeljinu, trener Ibro Rahimić i igrači Pavle Sušić i Nemanja Asanović iskazali su veliki optimizam i nadu da mogu ostati neporaženi što je osnovni cilj u ovom dvoboju.
-Radnik nije najbolje otvorio sezonu, dva poraza i jedan remi, sigurno nisu ono što su očekivali,te će protiv nas pokušati da se iskupi.Mi smo u dobroj formi i nema razloda da u Bijeljini ne ostvarimo pozitivan rezultat.Nakon pobjede protiv ekipe Metalleghea sigurno je da su naši igrači dobili mnogo na samopouzdanju. U prethodna dva dana radili smo dobro i vjerujem da možemo ostati neporaženi a ukoliko nam se ukaže prilika pokušat ćemo osvojiti i sva tri boda., kazao je trener Ibro Rahimić .

pavle_susicPavle Sušić

Pavle Sušić, koji je protiv Metalleghe BSI odigrao zadnjih pola sata,očekuje povjerenje trenera Rahimića i vjeruje u dobar rezultat protiv Radnika.
-U Bijeljini ćemo pokušati iskoristiti nešto slabiji start Radnika u n ovo prvenstvo. Sve osim poraza je za nas dobar rezultat na ovom izuzetno teškom gostovanju.. Spremni smo, pružit ćemo maksimum svojih mogućnosti i vjerujem u da ćemo se vratiti sa pozitivnim rezultatom. Očekujem da će Crvena legija i u Bijeljini biti naš dvanaesti igrač i ovom prilikom želim da im se zahvalim na dosadašnjoj podršci koju su nam pružili , istakao je Pavle Šušić.

nemanja_asanovicNemanja Asanović

Strijelac prvog gola protiv ekipe Metalleghea, Nemanja Asanović , koji je odlaskom Harisa Dilavera dobio ulogu prve špice, također je optimist pred susret u Bijeljini.
-U seriji smo dobrih rezultata i tu seriju želim nastaviti u Bijeljini protiv Radnika koji nije ostvario planirani start. Vjerujem da je Radnik i pod određenim pritiskom, ali nas interesuje samo naša igra i cilj je ostati neporažen u Bijeljini, rekao je Nemanja Asanović.

Trener Rahimić jedino ne može računati na ozlijeđenog Sinana Ramovića ,kojem je protiv Metalleghea stradala loža, dok su svi ostali igrači spremni i orni za dvoboj protiv Bijeljinaca.
Utakmica Radnik-Mladost igra se u srijedu 10.augusta sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Husein Terzić iz Travnika, pomoćnici Haris Baković(Sarajevo) i Radisav Kačavenda(B.Gradiška). Delegat utakmice je Samir Ćupina iz Sarajeva,a posmatrač suđenja Blaž Živković iz Orašja.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u