KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Radovi utopljavanja školske zgrade

31.08.2016. - Radovi na utopljavanju zgrade OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj, osim zamjene stare stolarije, obuhvataju i postavljanje termo fasade, toplotnu izolaciju kosog krova i poboljšanje centralnog sistema za grijanje

Uprava škole i školski odbor OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj donijeli su, uz saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, odluku da nastava u ovoj školi počinje u ponedjeljak, 5. septembra 2016.godine. Razlog za donošenje ove odluke su aktuelni radovi na rekonstrukciji zgrade škole i činjenica da se do 1. septembra, kada zvanično počinje školska godina, ne mogu steći svi uslovi za punu bezbjednost učenika.

Odgađanje nastave za dva radna dana neće utjecati na ukupni nastavni proces.

utopljavanjetekst

Uprava škole je dakle 2014. godine, na inicijativu Općine Kakanj, aplicirala na javni poziv Federalnog fonda za zaštitu okoliša, u saradnji sa UNDP-om, a koji je raspisan u svrhu identifikacije potencijalnih objekata za realizaciju utopljavanja. Na Javnom pozivu OŠ “Hamdija Kreševljaković“ je prošla I krug, te je urađen detaljni audit za projekat čiji su troškovi izrade iznosili 10.000,00 KM. Prema navedenom projektu ukupna procjena investicije po auditu bila je 264.038,50 KM, od čega će 50% finansirati UNDP, a 50% je u obavezi da sufinansira škola. Tvornica cementa Kakanj je u okviru događaja “Otvorena vrata Tvornice cementa“ donirala školi iznos od 30.000,00 KM. Također, općinski načelnik Nermin Mandra je tada izrazio opredjenje Općine Kakanj da za navedeni projekat izdvoji sredstva u iznosu od 20.000,00 KM. U martu 2016. godine potpisan je Sporazum o razumijevanju između Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i OŠ“Hamdija Kreševljaković“Kakanj, tako da ukupna investicija iznosi 308.924,00 KM. Rok za završetak radova je 90 dana počevši od 8.8.2016. godine.

Donacija Tvornice cementa Kakanj u iznosu od 30.000,00 KM ostala je na raspolaganju školi, te je navedena sredstva škola preusmjerila za finansiranje rekonstrukcije glavnog ulaza u školu.

Općina Kakanj upućuje izraze zahvalnosti Vladi ZDK, upravi i školskom odboru OŠ “Hamdija Kreševljaković”, Tvornici cementa Kakanj, te svim ostalim učesnicima koji su zaslužni što će napokon OŠ “Hamdija Kreševljaković“ koja je na ulazu u gradsku zonu Kaknja zablistati i uljepšati prostor, a posebno što će djeci pružiti ugodan osjećaj i toplinu unutar njenih prostorija.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u