KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Radovi na stadionu u Doboju

03.06.2016. - Paralelno se izvode poslovi na tri projekta: pomjeranju terena, postavljanju sistema za zalijevanje travnjaka, ugradnje opreme za ozvučenje i displeja

“Modernizacija stadiona Mladosti u Doboju odvija se u nekoliko posljednjih dana kroz tri bitna projekta. Jedan je uvođenje digitalnog sistema za navodnjavanje. Drugi je pomjerenja travnjaka prema sjevernoj tribini sa proširenjem pomoćnog terena. Treće je uvođenje novog ozvučenja i displeja”, rekao nam je Enes Bistrivoda direktor u FK Mladost.

Na glavnom terenu biće ugrađen sistem za zalijevanje travnjaka sa 13 prskalica koje će pokrivati teren unutar i izvan aut i gol aut linija. Radove izvodi firma iz Novog Sada koja na ovim poslovima uživa renome ne samo izvan Vojvodine, već i u širem europskom prostoru. Sistem je potpuno automatizovan sa digitalnim upravljanjem, a voda koja će se koristiti je iz vlastitog rezervoara koji ima dovoljan kapacitet da zadovolji projektovane potrebe. Do sada se koristila voda iz rijeke Bosne.

Poslovi na uređenju travnjaka na glavnom terenu povjereni su domaćoj firmi koja ima reference sa stadiona širom BiH, a riječ je o djelatnosti koju izvodi PD PRATO Zijada Merdanovića. Vidjeli smo niz spezijalizovanih mašina za ove poslove. Gospodin Merdanović nam je reako da je ugrađeno 600 metara kvadratnih novog travnjaka prema sjevernoj tribini i da slijedi ugradnja još 500 metara kvadratnih.

Razvučeni su i kablovi za novo ozvučenje koje će pokrivati zapadnu tribinu sa četiri, a sjevernu sa dvije zvučne kutije.Na istočnoj strani, u sklopu objekta u kojem su klupske prostorije biće postavljen veliki displej.

Nakon završetka svih poslova, ovaj sportski kompleks će dobiti i pomoćni teren propisanih dimenzija za odigravanje prvenstvenih utakmica omladinskih selekcija.

Vehbija Begić, sekretar u Klubu, sa velikom radošću pomaže u uređivanju travnjaka poslije ugrađenih instalacija. On živi sa ovim stadionom i za ovaj stadion. To je tako iz godine u godinu, decenijama već, i zato razumjemo njegovu radost i ushićenje pa i želju da vlastitim radom doprinese modernizaciji jednog od najboljih i najkvalitetnijih stadionskih travnjaka u Premijer BH Telecom nogometnoj ligi. Sekretar Begić kaže: „ Sada kada je teren pomjeren prema sjeveru linija centra tačno će doći na polovinu zapadne tribine. To će biti lijepo i za gledaoca i za igrače, a da i ne govorim kako je novi sistem navodnjavanja funkcionalan. Pokriva svaku tačku, čak i iza golova“.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u