KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Radnički se ne smije podcijeniti

03.03.2017. - U subotu su na programu utakmice 16.kola Prve lige Federacije BiH, u kojem Zeleno-crni za protivnika imaju pojačanu ekipu Radničkog

elvedinbegan
U subotu su na programu utakmice 16.kola Prve lige Federacije BiH, u kojem Zeleno-crni za protivnika imaju pojačanu ekipu Radničkog , kojeg su jesenas u Lukavcu porazili sa 1:0
Nakon jednoipomjesčnog naprornog rada, uz dosta poteškoća i kadrovskih problema, igrači Rudara ulaze u proljetnu trku, koja će, nema dvojbe, biti zanimljivija nego ikad dosad jer je bodovna razlika neznatna, kako kod kandidata za prvaka, tako i za opstanak.

Bez obzira na probleme koje su ih pratile tokom priprema, Zeleno-crni spremno dočekuju nastavak prvenstva. Trener Elvedin Beganović vjeruje u postojeći igrački kadar i očekuje vedrije proljetne dane.

-Prva utakmica je najteža i najvažnija. Igramo protiv pojačane ekipe Radničkog, koju smo jesenas pobijedili (1:0 , op.a) i to trebamo potvrditi i pred svojim navijačima. Mi smo favoriti, ali ne smijemo podcijeniti Radnički . Moramo ozbiljno shvatiti utakmicu, igrači su svjesni te činjenice i ja očekujem da će dati sve od sebe i da ćemo trijumfovati i približiti se vrhu tabele, riječi su prvog trenera Rudara Elvedina Beganovića.

Dadil_Cizmic_stoperNovi kapiten Rudara Fadil Čizmić vjeruje u svoju ekipu i poziva navijače da zajedničkim snagama dođu do zacrtanog cilja.

- Očekujem tešku utakmicu jer se gosti bore za opstanak i sigurno se neće lako predati.Igramo na svom tereenu, moramo potvrditi ulogu favorita i jednom čvrstom, agresivnom i borbenom igrom doći do pobjede koja bi nam dala potrebno samopouzdanje za naredne mečeve. Vjerujem u svoju ekipu, imamo snage i kvaliteta i uz podršku naših vjernih navijača možemo doći do toliko željenog uspjeha. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas bodre i da zajednički nastavimo ka zacrtanom cilju, ističe novi kapiten Rudara, beskompomisni borac, Fadil Čizmić.

Struka Rudara nema problema kad je riječ o igračkom kadru.Nema kažnjenih niti ozlijeđeni i početna jedanaestorica će biti poznata uoči početka meča.
Utakmica Rudar-Radnički igra se u subotu 4.marta 2017.godine sa početkom u 15 sati

Glvani sudija je Mateo Musa iz Čitluka.Popmoćnici;Jure Musa (Čitluk) i Silvio Bubalo (Mostar). Posmatrač suđenja: Slavko Zovkić iz Tromošnice kod Gradačca., a delegat utakmice je Amir Hadžić iz Velike Kladuše.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u