KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Radionica književnost i pozorište u prevenciji ovisnosti

08.12.2018. - U petak 7.12.2018. godine, održana je treća po redu radionica u sklopu projekta udruženja "Alternative" Kakanj "Književnost i pozorište u funkciji prevencije ovisnosti"

alttekstjedan
Projekat je podržan od strane udruženja NARKO-NE iz Sarajeva i RIPPO fonda (Razvoj i profesionalizacija prevencije ovisnosti u BiH). Radionica je održana u Gimnaziji „Muhsin Rizvić“ u odjeljenju II3.

Radionica je nastavak prve održane radionice u istom odjeljenju. Ovaj put učenici su se posvetili analizi likova romana i njihovim međusobnim utjecajima, te kako narkomanija nema samo utjecaj na ovisnike, već i na njihove porodice, prijatelje, okolinu. Razgovaralo se o osobnoj odgovornosti, odgovornosti roditelja, odgovornosti prijatelja i okoline u problemu narkomanije.
Učenici su istakli osobnu odgovornost kao visoko rangiranu u prevenciji ovisnosti o drogama, a potom ulogu roditelja i njihovu moć u sprečavanju pojave narkomanije.

aklttekstdva

Radionica je završena sa igrom „Vrba“ čiji je cilj bio da pokaže učenicima koliko je važna potpora porodice, prijatelja i ljudi iz okruženja u situacijama kada su podložni različitim utjecajima iz okoline i kada nismo sposobni donositi racionalne odluke. (Trenerica, Ajla Vehab Hrusto, magistrica pedagogije)

Facebok Alternative Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u