KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Radioamateri polagali ispite

14.03.2016. - Dvadeset osam kandita iz Kaknja, Teslića i Sarajeva položilo ispizte za operatore CEPT klase, a poslije toga posjetili Muzej Kaknja

radiamateri_cept

Poslije dvomjesečne obuke za radioamatere, operatore CEPT klase, u kakanjskom Radio klubu su izvršene pripreme i blagovremene prijave Asocijaciji radioamatera B i H i RAK-u , za završno testiranje, prijavljenih kandidata, koje je održano u subotu 12.03.2016 godine. Obzirom da je bilo prijavljeno 30 kandidata testiranje je održano u sali Lovačkog društva „Srndać“ u neposrednoj blizini prostroija Radio kluba.

Od prijavljenih 30 kandidata završnom ispitu i testiranju pristupilo je 28 i to iz: Mjesne zajednice Kamenica kod Teslića, 11 kandidata CEPT-1 i dva kandidata CEPT-2, GSS stanica Kakanj šest kandidata CEPT-2 , jedan kandidat iz Sarajeva CEPT-2, te iz našeg kluba četiri kandidata CEPT-2 i četiri kandidata CEPT-1.

Obuku i pripremu kandidata koja je trajala 30 školskih sati realizovali su članovi Radio kluba u skladu sa „Pravilnikom o načinu organizovanja stručnih ispita za radio amatere operatore C i D klase „ ( usklađeno sa CEPT preporukama TR 61-01)
Komisija u sastavu Fadil Kubat (E73 XO) predsjednik, Rasmin Čolak (E73CRK) član, i Samir Olovčić (E74LOS) član, pregledatala je testove kandidata i uvjerila se u njihovo znanje i dobru pripremljenost. Kandidati koji su pristupili ispitu su uspješno položili i svima su tom prilikom urućene diplome koje je urućio predsjednik radio kluba Hajrudin Kubat.

Kako je i bilo najavljeno u programu za za ovaj dan svi kandidati ,gosti i domaćini su obišli postavku u muzeju grada Kaknja, koje su dočekale ljubazne Amra i Selma , i „provele“ prisutne kroz istoriju nastanka grada Kaknja kao i period odbrambenooslobodilačkog rata 1992-95. gdje je mlade ljude posebno interesovalo čime smo se branili i odbranili, a pšosebnu pažnju izazvala su ratna „ sredstva veze”.
Poslije obilaska muzeja i šetnje gradom druženje je nastavljeno u prostorijama Radio kluba.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u