KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Radioamateri Kaknja drugi u Goraždu

08.05.2017. - Na prvom ovogodišnjem takmičenju u radiogoniometriji kakanjski radioamateri u konkurenciji 13 klubova osvojili drugo mjesto

radioamaterigonioSa jednog od ranijih takmičenja u radiogoniometriji

Prvo ovogodišnje takmičenje u amaterskoj radio goniometriji održano je 07.05.2017 godine na lokalitetu Crijetež-Hranjen u organizaciji radio kluba „Drina“ Goražde, a u povodu manifestacije „Dani otpora Podrinja 1992-1995“.
Nastupilo je i 10 takmičara iz Radio kluba Kakanj. Kiša je takmičare Kaknja pratila sve do samog mjesta održavanja. Na klizavom terenu i blatu na nadmorskoj visini od oko 1300 metara okupilo se više od osamdeset takmičara iz 12 klubova Bosner i Hercegovine i radio klub iz Republike Hrvatske-Kaštel kod Splita.
Bez obzira na vremenske uslove takmičenje je dobro pripremljeno. Po prvi put takmičari su imali priliku da se upoznaju sa elektronskim načinom mjerenja vremena „Sport Ident“ koju su nabavili članovi radio kluba „Zenica“. To je oprema koje daje mnogo bržu i precizniju obradu podataka , mjerenju vremena kao i neprekidno praćenje takmičara na stazi.
I ovaj put kakanjski radio amateri su pokazali veliku volju i zalaganje.U veoma jakoj konkurenciji osvojili su šest medalja od čega dvije zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu. Ekipa je nastupila u podmlađenom sastavu sa novim članovima iz sekcije O.Š. „Rešad Kadić“ Brnjic.

Zlatne medalje osvojili su: Aida Kičo (Ž-19) i Edna Sarajlić (Ž-21). Srebrene: Saida Kičo (Ž-19), Amela Sarajlić-Šišić (Ž-35), Vildana Odobašić (Ž-16). Denaj Šišić (M-14)  je ponio bronzanu medalju, a četvrto mjesto osvojili su: Zerina Odobašić (Ž-14) , Amar Smolo (M-21) i Muhamed Fejzović (M-19).

U konkurenciji 13 radio klubova Radio klub „Kakanj“ je osvojio drugo mjesto dok su prvo mjesto osvojili takmičari iz Radio kluba „Stjepan polje“, a treće mjesto radio klub „Gračanica“ iz Gračanice.

 

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u