KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Radioamateri iz Teslića najuspješniji na Kakanj Open 2016

15.08.2016. - Šesto po redu otvoreno prvenstvo u amaterskoj goniometriji pod nazivom “Kakanj open 2016” održano je proteklog vikenda na izletištu Ponijeri u organizaciji Radio kluba Kakanj uz prisustvo 15 radio klubova iz B i H , Crne Gore i Srbije

radioamateritekstopen

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je: 102 takmičara od čega 92 iz BiH osam iz Podgorice ( Crna Gora) i dva iz Sombora (Srbija) , tako da je ovogodišnje takmičenje imalo međunarodni karakter. U ARG sezoni 2016. od osam takmičenja koliko je do sada održano , na kakanjskom takmičenju je ostvaren rekord po broju takmičara i prijavljenih klubova na što su naši radioamateri posebno ponosni.

Ostvareni rezultati

U dosta jakoj konkurenciji od ukupno 14 radio klubova najbolje rezultate ostvarili su Radio klub Kamenica –Teslić, a slijede Radio klub Stjepan polje i Radio klub Drina Goražde.Pozicije od četvrtog do 14 mjesta zauzeli su: Radio klub Srebrenik, Radio klub Kreka Tuzla, Radio klub Zenica, Radio klub Tuzla, Radio klub Gračanica, Savez radio amatera Crne Gore, Radio klub Elzas Sarajevo, Radio klub Sombor-Srbija, Radio klub Zavidovići, Radio klub Lipnica Tuzla i Radio klub Stari grad Doboj.

Pripreme, druženje i takmičenje

Pripreme za organizaciju takmičenja trajale su skoro mjesec dana, a svu aktivnost realizovalo je tridesetak članova ovog kluba uz pomoć sponzora i donatora.

Takmičari i gosti su još u subotu u popodnevnim satima dolazili na lokalitet Ponijeri i najveći dio njih je bio smješten u vikendice, a u večernjim satima na platou ispod ski lifta organizovano je druženje radio amatera koje je trajalo do kasno u noć. Atmosfera koja je bila na druženju dan ranije prenijela se i na dan takmičenja tako da je uz veoma lijepo i sunčano vrijeme sve pogodovalo uspješnoj realizaciji takmičenja.

Oficijelni dio je počeo prema satnici takmičenja uz intoniranje himne Bosne i Hercegovine. Takmičare i goste je pozdravio Hajrudin Kubat predsjednik Radio kluba Kakanj. Takmičare i goste pozdravio je i šef Službe Civilne zaštite općine Kakanj, Nurudin Hrusto. Takmičarima je poželio mnogo sreće , a gostima uspješan boravak na Ponijerima a potom otvorio takmičenje “Kakanj open 2016.”

Takmičenje je prošlo bez ikakvih problema, a što je najvažnije bez povreda. Svi koji su istračali stazu imali su samo riječi hvale kako na organizaciju tako i na stazu koja je bila dosta zahtjevna , duga i ispunjavala je sve uslove za ovakvo takmičenje.

Sponzori

Iz Radio kluba se zahvaljiju svim članovima radio kluba koji su doprinjeli uspješnoj organizacije takmičenja kao i sponzorima: općinskom načelniku Nerminu Mandri, Služba civilne zaštite Kakanj, BH Telekomu, Tvornici cementa Kakanj ,pekari Delibašić i mesnici Zmajevac.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u