KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Ptjelići Mladosti pobjednici malonogometnog turnira

12.02.2017. - U organizaciji JU Kulturno-sportski centar Kakanj i Fudbalskog kluba Rudar , održan je jednodnevni turnir u malom nogometu za djecu 2006. i mlađeg godišta pod nazivom „Kakanj KUP 2017“

Na turniru je sudjelovalo devet ekipa i to: , FK “Rudar” Kakanj I, FK “Rudar” Kakanj II, FK Mladost(DK), NK “Bosna” Visoko, Škola fudbala “Osmica” Breza, Škola fudbala “Bambinosi” Sarajevo, Škola fudbala “Romari” Vitez, NK “Rijeka“ Vitez i Škola fudbala “Ćaja” Visoko.

Takmičenje se odvijalo u dvije grupe iz kojih su po dvije prvoplasirane ekipe izborile plasman u polufinale u kojem je Mladost boljim izvođenjem penala eliminirala Rudar II (2:1), a Škola fudbala „Bambinosi“ iz Sarajeva pjetliće NK Rijeka minimalnom pobjedom od 1:0.

U borbi za treće mjesto Rijeka je boljim izvođenjem penala porazila ekipu Rudara II (2:1), dok je u finalnom susretu Mladost bila uspješnija od veoma dobre ekipe “Bambinosa“ i do prvog mjesta stigla zahvaljujući autogolu golmana Ardi Hiroša, koji je i pored ovog kiksa proglašen za najboljeg golmana turnira.

Za najboljeg igrača izabran je Osman Jašarspahić iz pobjedničke ekipe Mladosti(DK).

Na turniru je odigrano ukupno 20 utakmica.Turnir je trajao skoro 7 sati nakon čega su proglašeni pobjednici i dodijeljene plakete i diplome ekipama Mladosti(DK), ŠF „Bambinosi“ i NK Rijeka(Vitez), te najboljeg golmanu Ardi Hirošu i najboljem igraču Osmanu Jašarspahiću.

Prije proglašenja pobjednika i dodjela diploma, dugogodišnji sportski radnik i doajen kakanjskog novinarstva, inače novinar našeg portala Mato Komšo, uručio je dvije fudbalske lopte Amelu Kozli, koordinatoru Omladinskog pogona Rudara, u znak pažnje za kontinuiran i uspješan rad mlađih selekcija ovog kluba.

Organizacija turnira bila je besprijekorna.Sve utakmice sudio je Bajazid Delibašić, na čije dijelenje pravde nije bilo primjedaba.

-Zahvaljujem se menadžmentu JU Kulturno-sportskog centra čiji su djelatnici učinili ogroman napor da ovaj turnir bude uspješno organiziran, što su potvrdili i predstavnici svih ekipa, koji su zadovoljni našim gostoprimstvom i izrazili želju da i naredne godine učestvuju. Postoji ideja vodstva KSC da ovaj turnir postane tradicionalan i mi ćemo to rado prihvatiti jer u „mrtvoj“ nogometnoj sezoni ovakve manifestacije itekako dobro dođu, istakao je koordinator Omladinskog pogona Rudara Amel Kozlo.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u