KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Prozivci Rudara odazvalo se 26 fudlabera

01.07.2018. - U nedjelju 1. jula 2018. godine na stadionu Pod Vardom šef stručnog štaba Rudara Fadil Hodžić je sa svojim asistentima izvršio prozivku igrača. Prozivci se odazvao 26 fudbalera, a dolazak iskusnog napadača Bajre Spahića i novog golmana Amira Bekana očekuje se 2. jula, na prvom treningu zeleno-crnih koji je zakazan u 17 sati.

Prozivci trenera Rudara nisu se odazvali Admir Smolo i Enis Sikira. Klubu su se od prvog dana priključila trojica novajlija, od kojih dvojica povratnika u zeleno-crni dres, Adnan Hrelja i Fadil Čizmić, kao i Mirza Rizvanović koji će biti ogromno pojačanje po desnom boku.

Hrelja i Rizvanović su već imali priliku sarađivati sa glavnim sponzorom Rudara, gospodinom Edinom Begovcem u periodu dok je vlasnik firme Beged bio na čelu dobojske Mladosti.

Igračima, ali i trenerima omladinskih kategorija prvo se obratio predjednik kluba, Emir Zaimović.

-Novim igračima želim dobrodošlicu. Ove sezone želimo napraviti iskorak u odnosu na prošlu. Sigurno je kako se ne možemo zadovoljiti sedmim mjestom iz prošle sezone i ova ekipa je jača nego je to slučaj bio prethodnih godina. Moramo prvenstveno bolje igrati na domaćem terenu na kojem ne smijemo olako ispuštati bodove. Premijer liga ni ove sezone nije imperativ, ali ukoliko se poslože neke stavri i ukaže nam se prilika da se borimo za premijer ligu mi tu šansu nećemo ispustiti, rekao je predjednik kaknjskog Rudara Emir Zaimović.

Nakon obraćanja predsjednika kluba prisutnima se obratio i općinski načelnik, Nermin Mandra koji je obećao podršku Općine Kakanj i u novoj sezoni.

-Nezahvalno je govoriti o ambicijama. Ambicije Rudara su da pobjeđuje i da puni tribine ovog stadiona jer fudbal se i igra za publiku. Cilj je da tribine stadiona ove godine budu pune, a bit će pune ukoliko vi kao igrači budete davali svoj maksimum. Svi se zajedno moramo udružiti i pomoći klubu koji uskoro slavi jubilej i koji treba vratiti u Premijer ligu. Općina Kakanj će i ove godine pružiti podršku Klubu i tu sam da vam prenesem da imate punu podršku grada, rekao je općinski načelnik u svom obraćanju igračima.

Mirnes Buza, koordinator omladinskog pogona i Bečir Mehanović, trener kadetske selekcije Rudara poželjeli su sreću svim kategorijama Rudara u novoj sezoni budući da je na travnjaku terena Pod Vardom izvršena prozivka za sve starosne selekcije Rudara, a igrači omladinskih selekcija su imali priliku da se druže i fotografišu sa igračima prvog tima.

Predpionire Rudara će u novoj sezoni trenirati Ramiz Husić, pionire Samir Trako, kadete Bečir Mehanović, juniore Mirnes Buza, dok će trener u školi fudbala biti Džemal Pačariz, a trener golmana će biti Edin Silajdžić.

Igračima prvog tima se obratio i glavni sponzor kluba, Edin Begovac.

-Poželio bih dobrodošlicu novim igračima i zaželio svima uspješnu sezonu. Nadam se da će pripreme proteći bez povreda i da ćete u potpunosti sprmeni dočekati novu sezonu u kojoj imamo ambicije da budemo u samom vrhu prvoligaškog društva, a ukoliko nam se ukaže prilika da se borimo za prvo mjesto to sigurno nećemo ispustiti. Pojačanja koja su stigla u klub su dovedena na inicijativu trenera Hodžića i napominjem da prelazni rok za nas još nije završen. U klub će stići još nekoliko igrača, a sa dva-tri igrača smo u finalnim pripremama i njihova imena će biti poznata uskoro. Želim da pružite svoj maksimum i da svaki novi trening shvatite kao novo dokazivanje, a ja ću znati nagraditi sav vaš trud i naravno rezultate. Sve što se dogovorimo na početku sezone će biti ispoštovano. Od vas tražim da ne gubite bodove na domaćem terenu, a za svaki bod sa strane ćete biti i dobro premirani. Dajem vam obećanje. Općina Kakanj će Rudar podržati sa 300.000 KM u narednoj godini kako bi riješili infrastrukturu i za jubilej kluba bili spremni za Premijer ligu, rekao je Begovac u svom obraćanju igračima prvog tima.

Trener Rudara Fadil Hodžić je istakao kako je zadovoljan pojačanjima koja su stigla u klub.

-Prije svega želim da vas sve pozdravim i da vam poželim puno zdravlja, sreće i uspjeha u narednom periodu. Zadovoljan sam što smo odlazak Vehaba i Jovanovića nadoknadili iskusnim i provjerenim igračima Bekanom, Hreljom, Rizvanovićem i Čizmićem koji će biti velika pojačanja za naš klub. Uskoro se očekuje dolazak još nekoliko novih igrača sa kojima smo u pregovorima. Želim da budemo u samom vrhu Prve lige Federacije i ko god od igrača od prvog dana nije spreman da pruži svoj maksimum, ne 100 nego 130% svojih mogućnosti i da bude spreman da bude i na klupi ili među 18 igrača neka odmah kaže da se fino i ljudski rastanemo. Rezultat kluba mora biti iznad naših ličnih interesa i sve mora biti podređeno tome, rekao je trener Rudara kojem će i u novoj sezoni asistirati Šabić i Pojskić.

Prozivci Rudara odazvao se 26 fudbalera: Pojskić Elis, Alija Jamaković (golmani), Kobilica Belmin, Amel Hrustanović, Amel Neimarlija, Armin Topalović, Mirza Kovač, Omer Musić, Vahidin Čaluk, Belmin Čehajić, Malik Gačić, Adin Čiva, Sedad Subašić, Fadil Čizmić, Mirza Rizvanović, Adnan Hrelja, Kemal Salihagić, Admir Fočo, Adis Goralije, Ismet Pendek, Mustafa Mušija, Čatić Harun, Mahir Husagić, Said Mijoč, Mahir Jusić i Dženan Smaka. Prozivci se opravdano nisu odazvali iskusni Bajro Spahić i golman Amir Bekan zbog privatnih obaveza, dok se prozivci nisu odazvali Admir Smolo i Enis Sikira. 

Prvih sedam dana ekipa Rudara trenirat će u Kaknju nakon čega će se odigrati i jedan konrtolni susret protiv igrača koje razni menadžeri nude kakanjskom Rudaru. Bit će ovo idealna prilika za Upravu kakanjskog kluba da na licu mjesta vide potencijalna pojačanja. Nakon toga je planiran i dio visinskih priprema na kakanjskim Ponijerima, a potom povratak u Kakanj. Do sada su dogovorena dva kontrolna susreta protiv Novog Travnika i Olimpika i odigravanje tradicionalnog turnira u Vitezu, a ostali protivnici u prijateljskim mečevima bit će poznati nakon žrijeba parova Prve lige Federacije BiH.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u