KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Provalna krađa u prostorije FK Rudar

10.12.2017. - Tokom noći sa petka na subotu, 08./09.12.2017. godine desila se provalna krađa u prostorijama Omladinskog pogona FK Rudar Kakanj

provalauprostorije
Provalnici su u prostorije ušli kroz prozor i tom prilikom ukrali određeni broj fudbalskih lopti, te kompresor za vazduh. Ukupna vrijednost ukradene opreme iznosi više od 1000 (hiljadu) KM, a napravljena su i značajna materijalna oštećenja.
Budući da ovo nije prva provalna krađa u prostorije FK Rudar Kakanj, iz Kluba je izražena zabrinutost, uz nadu i apel da će nadležni policijski organi riješiti ovaj slučaj, odnosno pronaći počinioce i adektavno sankcionisati.
Podrška Mladosti
"FK Mladost želi da najoštrije osudi ovaj vandalski čin te da pozove organe reda na hitnu istragu i procesuiranje počinilaca. FK Rudar je jedan od najstarijih sportskih kolektiva naše države te je ovaj čin napad na sport uopće. FK Mladost se stavlja na raspolaganje u svakom smislu našem gradskom rivalu FK Rudar te će uzeti učešće u pomoći i naknadi štete omladinskim pogonima FK Rudar".
Podrška Bosne
"Nogometni klub Bosna Visoko osuđuje vandalski čin i krađu koja je zadesila komšije iz Kaknja te upucuje apel policiji da počinioce privede pravdi kako se ovakvi slučajevi nebi više ponavljali. Svi mi sportski entuzijasti znamo koliko je teško u ovakvim vremenima pronaci novac za lopte, sportsku opremu i rekvizite bez kojih nema razvoja fudbala. Kako smo i sami bili par puta opljačkani te razumijemo kako je to ružan osječaj i situacija, kolegama iz Rudara upučujemo riječi podrške", saopćeno je iz federalnog prvoligaša Bosne Visoko.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u