KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Protiv Travnika bez petorice prvotimaca

23.05.2017. - U srijedu 24.maja na programu je redovno, 28.kolo Prve lige Federacije, u kojem Rudar gostuje u Travniku, gdje će protiv starog rivala, nastupiti bez kažnjenih Amela Hrustanovića, Fadila Čizmića i Igora Aničića,te ozlijeđenog Vedina Kulovića i Arnela Delića,koji je već napustio redove Zeleno-crnih

dizdaricvilaDizdarić i Vila ponovo u startnoj postavi

Poraz protiv GOŠK-a skupo je koštao ekipu Rudara. Pored gubitka tri boda i razočarenja navijača, ostao je i bez nekoliko ključnih igrača. Zbog isključenja i trećih javnih opomena pravo nastupa u srijedu u Travniku nemaju lijevi bek Amel Hrustanović, štoper Fadil Čizmić i napadač Igor Aničić, dok je zbog ozljede skočnog zgloba za Vedina Kulovića ova sezona već završena, kao i za Arnela Delića, koji je iz porodičnih razloga još ranije napustio redove Zeleno-crnih. Izostanak ovih igrača „skresao“ je ionako oskudan roster i primorao trenera Beganovića da posegne za nekim (ne)očekivanim promjenama, da šansu pruži rezervistima i da spisak prvotimaca proširi kapitenom junira Samirom Saračem.

-Još uvijek smo pod dojmom utakmice protiv GOŠK-a, koju smo izgubili na jedan čudan način,koji još nisam doživio u svojoj dugoj igračkoj i trenerskoj karijeri. Utakmica protiv Travnika zaista je došla u nezgodno vrijeme, ali mi nemamo izbora.Moramo se okrenuti ovom meču, dati priliku igračima koji su na raspolaganju i od njih tražiti da pokažu više hrabrosti, borbenosti i htjenja jer samo takvim pristupom možemo parirati Travniku i izbjeći poraz, što nam je prevashodni cilj, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Po svoj prilici, Beganović će Travniku suprostaviti ovu jedanaestoricu: Nikolić, Sarvan, Alić, Zukić, Dizdarić, Smolo, Topalović, Kobilica, Hajdarović, Spahić i Vila, dok će šansu s klupe čekati golman Čelebić, Đuđo, Prutina, Vehab, Neimarlija, Sikira i junior Samir Sarač.

Utakmica Travnik – Rudar igra se u srijedu 24.maja sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Pomoćni suci: Boris Dujmović(Mostar) i Jure Musa(Čitluk). Četvrti sudija Marin Pavlović (Ljubuški). Posmatrač suđenja: Drago Čule(Mostar). Delegat utakmice Suad Alibašić iz Sarajeva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u