KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Promocija zanimljivog štiva o dijabetesu

21.01.2020. - Gradska biblioteka Kakanj i Udruženje dijabetičara „ Slatki život“ Kakanj organiziraju promociju stripa autorice Hane-Petre Mrčela. Program je zakazan za srijedu, 22. januara 2020. godines početkom 13,30 sati

secernaslov

Hana-Petra Mrčela, majka je dviju djevojčica, Lilith i Amelie, ujedno autorica slikovnice “Šećer?!”, a susrela se s dijabetesom 2012. godine kada je starijoj kćeri Lilith dijagnosticiran dijabetes tipa 1. Upravo je dijabetes te njezina struka grafičkog dizajnera bio povod za izradom ove knjižice. Slikovnica u stripu zabavno-edukativnog je karaktera s naglaskom na emotivnu stranu problematike dijabetesa kod djece .

slikovsecer

Recenziju za “Šećer?!” napisala je dr. sc. Nevene Krnić, dr. med., subspecijalist pedijatrijske endokrinologije i dijabetesa Klinike za pedijatriju, KBC Zagreb u kojoj kaže:“S velikim oduševljenjem sam pročitala slikovnicu „Šećer?!“autorice Hane-Petre Mrčele. Ne samo što na jednostavan, duhovit i djeci razumljiv način objašnjava osnove prepoznavanja i zbrinjavanja šećerne bolesti u djece, već šalje i onu najvažniju poruku: to su djeca koja zaslužuju našu ljubav, poštovanje,razumijevanje i pomoć. Nadam se da će ova slikovnica pronaći put ne samo do djece i roditelja sa šećernom bolešću, već i do njihovih vršnjaka i obrazovnih institucija, kako bi se podigla razina informiranosti o šećernoj bolesti. Na kraju – ovo nije samo slikovnica o šećernoj bolesti, ovo je priča o životu jedne obitelji koja bi nam svima trebala poslužiti kao inspiracija i poticaj da prihvatimo izazove u životu i uz njih postanemo bolji i jači.”

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u