KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Promocija romana Hadži Osman

07.02.2018. - Roman „hadži OSMAN“ autora Harisa Sejdića je naratvni vremehod u trajanju 93 godine, od 1900. do 1993. godine, pripovjedački hod životom jedne familije i jedne mahale

hadziosman

Gradska biblioteka Kakanj – Tvornica kulture Kakanj- pogon 2018, predstavlja roman „Hadži OSMAN“ autora Harisa Sejdića. O romanu će govoriti promotori: Selman Selhanović, Faruk Kovač i autor mr. Haris Sejdić.

Roman „Hadži OSMAN“ autora Harisa Sejdića je svojevrsna literarna obrada dvadesetog vijeka životopisom čovjeka, koji ga je, domalo, cijelog proživio. To je naratvni vremehod u trajanju 93 godine, od 1900. do 1993. godine, pripovjedački hod životom jedne familije i jedne mahale kroz sve mijene života, društvene sisteme, četiri-pet državnih zajednica, dva svjetska rata rata, te rat za Bosnu i Hercegovinu, a sve u proteklom dvadesetom vijeku, a za života hadži Osmana Sejdića, glavnog lika u romanu i pripovjedača u „ich-form(i)“.
Ovo je knjiga, koja svojim opusom, nudi, definira u jednom minulom vremenu, odnose unutar jedne porodice, zatim familije, te jednoga mjesta – sela, pa i šire – čaršije.

Program se održava u četvrtak, 8. februara 2018. godine, sa početkom u 18:00 sati, u čitaonici Gradske biblioteke Kakanj.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u