KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Promocija priručnika-Školske saobraćajne patrole

20.10.2016. - U Osnovnoj školi “Mula Mustafa Bašeskija”u Kaknju upriličena je promocija priručnika za nastavnike čiji je naziv „Školske saobraćajne patrole“

prirucnik_djeca

Priručnik je nastao u okviru projekta „Sigurnost djece u saobraćaju” kojeg su implementirali Humanitarna organizacija “World Vision BiH” i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.
Priručnik autora Akifa Smailhodžića, diplomiranog inžinjera saobraćaja, biće vrijedan resurs u daljem radu sa djecom u oblasti sigurnosti u saobraćaju.
Nakon promocije, članovi „Školske saobraćajne patrole“ zajedno sa saobraćajnom policijskom patrolom praktično su pokazati vještine i znanja stečena kroz rad saobraćajnih sekcija.

prirucnik_saobracaj

U okviru realizacije projekta „Sigurnost djece u saobraćaju” u školama su održane edukativne radionice na kojima je bilo riječi o jačanju svijesti o saobraćajnoj kulturi, te rizičnim i nepoželjnim situacijama u saobraćaju.

Prisutnima su se na promociji obratili i kantonalni ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport: Mensur Sinanović i ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić.

prirucnik_djeca

A.S./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u