KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Promocija knjige-Zapisi iz sjećanja

20.07.2018. - JU „ Gradska biblioteka“ Kakanj – Tvornica kultuire kakanj – Pogon 2018 – organizira promociju knjige „ Zapisi iz sjećanja“, crtice iz zavičaja, autora Ante Majstorovića.

pozivnicamajstorovic

Promotori će biti: prof. dr . Stjepan Duvnjak, prof. Ivan Nujić i prof. Željko Grahovac.
Promocija će se održati u bašti Gradske biblioteke Kakanj, u subotu 21. jula, sa početkom u 19,30 sati.

SAM_7396

U sadržaju ove knjige nalaze se priče: Sjećanja iz mladosti, Mukotrpna borba za opstojnost, Selo moje Bjelavići dragi, Brico Papa, Bjelavske vode, Ljubav prema domovini, Kultura, tradicija, običaji i rituali, Neke bjelavićke generacije, Ljubavne priče, Tužne devedesete, Progonstvo, Kratke ratne priče, Prognanički konvoji i rastanci, Prognaničke muke, Blagdani, Sela sutješke župe i Nema raja bez rodnoga kraja.

Autor na samom početku, pripovijeda o sebi u tekstu pod nazivom To sam ja, u kojem prenosi i razmišljanja recenzenata i lektora o sadržaju knjige. O tome kako doživljava i kako preporučuje knjigu drugima, sam autor je napisao: „ Tko je kroz život izgubio vjeru i nadu izgubio je i veliki dio sebe. Izgubio je i mogućnost komunikacije s drugima, osobito kada se nađe usamljen i izgubljen. On više nema s kim razgovarati, nema se komu požaliti ili podijeliti s nekim radost i tugu. Zato vjeruj, čovječe, vjeruj i nadaj se da uz svo zlo koje vreba na svakom koraku sutra ipak može biti bolje. Vjeruj i da ti ova moja knjiga možda može osvijetliti i prokrčite neke već odavno zarasle putove sjećanja, otvoriti oči da još jednom ugledaš svijetlu točku koja je davno prestala sjati u tvom oku.“

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u