KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Promocija knjige-Moj osmijeh je moja osveta

10.07.2017. - Muzej Kaknja organizira promociju knjige „Moj osmijeh je moja osveta“.Promocija će se održati u petak 14.7.2017. godine u parku Doma kulture sa početkom u 18:00 sati.

mojosmijeh

U okviru obilježavanja 22. godišnjice genocida koji je počinjen u Srebrenici, Muzej Kaknja organizira promociju knjige „Moj osmijeh je moja osveta“ autorice Dževe Avdić. Prvo izdanje ove knjige objavljeno u junu 2016. godine, a drugo u aprilu ove godine od strane Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.
Promocija će se održati u petak 14.7.2017. godine u parku Doma kulture sa početkom u 18:00 sati.
Autorica Dževa Avdić je rođena u Zelenom Jadru kod Srebrenice. Nakon agresije na BiH sa porodicom i sugrađanima biva protjerana iz rodnog grada. Tada devetogodišnjakinja prvobitno privremeno živi u Tuzli, a od 1996. godine u Vogošći gdje završava osnovnu i srednju školu. Potom dalju edukaciju nastavlja na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i stiče zvanje diplomirani žurnalista.

Jedinstvena poruka knjige je da dobrota i dobro uvijek pobjeđuju. Priča je potpuno autentična i istinita. U knjizi čitatelj neće pronaći riječi mržnje, pozivanja na osvetu i slično…

Recenzenti navedene knjige su dr. Rasim Muratović, prof. dr. Fahira Fejzić Čengić i poznata bosanskohercegovačka književnica Nura Bazdulj-Hubijar.

Promotor i moderator knjige je Zinajid Delibašić.

Pozivamo građane da prisustvuju navedenom događaju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u