KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Promjene u Omladinskom pogonu Rudara

23.01.2016. - Baš kao i u prvom timu, dolaskom nove Uprave , izvršene su korjenite promjene u Omladinskom pogonu Rudara

buza_mehanovicBuza i Mehanović

Sve četiri takmičarske selekcije dobile su nove trenere, a jedino je Samir Trako ostao na mjestu trenera Škole nogometa, koju vodi već godinama. Za novog trenera juniora izabran je Kemal Šabić, dosadašnji trener kadeta, dok će njegovu ulogu preuzeti Bećir Mehanović, prvi asistent sada već bivšeg prvog trenera Fadila Hodžića. Novi trener pionira je Amel Kozlo, a predpionira Džemal Pačariz.

-Sve mlađe selekcije startovale su sa pripremama u srijedu 20. januara / siječnja i odziv igrača bio je zadovoljavajući. S obzirom da nastavak prvenstva kadeta i juniora Omladinske lige - Centar počinje 6. marta  /ožujka procjenjeno je da je šest sedmica dovoljno da se pripreme obave kvalitetno i da novi treneri mogu selektirati ekipe i uigrati sastave.

Početkom februara /veljače planiran je odlazak u Makarsku, stalnu zimsku bazu, koji ćemo realizirati uz pomoć roditelja i potpore sponzora, istakao je novi sportski direktor Rudara Mirnes Buza, kojem u opisu poslova, između ostalog stoji i koordinacija omladinskog pogona i prvog tima.

M.Komšo/KakanjLive 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u