KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Promjene u igračkom kadru Mladost

26.01.2016. - Franko Lalić i Ajdin Dželo nove prinove u Mladosti, a moguće je da se još neko priključi tokom priprema u Makarskoj

dzeloumladostiAjdin Dželo u redovima Mladosti

Samo dva dana uoči polaska na pripreme u Makarsku, Mladost je angažirala još dvojicu novih igrača.Ugovor je potpisao golman Franko Lalić(1991), koji je stigao iz litvanske ekipe Klaipedos Granitas u kojoj je u minuloj polusezoni imao četiri nastupa. Lalić bi trebao biti ozbiljna konkurencija Adnanu Hadžiću, koji je jedini jesenas odigrao svih 18 utakmica. Ovaj 25-godišnji vratar u svojoj karijeri nosio je dresove Zagreba, Croatije Sesvete, a rođen je u Makarskoj gdje je i počeo svoju nogometnu karijeru. 

Također, novi član Mladosti postao je i dosadašnji igrač Rudara, Ajdin Dželo(1995), koji se pridružio bivšim Rudarevcima: Adnanu Hadžiću,Omeru Musiću, Mirzi Kovaču i Belminu Kobilici, koji su jesenas bili među najboljim pojedincima u redovima dobojskog premijerligaša.

Podsjećamo, Mladost je već početkom zimskog prijelaznog roka, koji traje sve do 15. februara 2016.godine, angažirala golmana Zvonimira Pavlovića iz Neretvanca(Opuzen), Igora Počeka iz Budve, Armina Pašagića iz Malmea(Švedska), Dženisa Šumana(iz Sarajeva) i Adnana Hodžića-Zamera iz visočke Bosne.

Pored golmana Ajdina Čelebića, Vedina Kulovića i Anela Salkovića, na posudbu Rudaru ustupljeni su i Šerif Hasić i Arnel Delić, dok je sporazumni raskid ugovora dobio Edin Husić (32),koji je u dresu Mladosti odigrao 14 utakmica,odnosno 822 minute. Od petorice ustupljenih igrača Rudaru najviše nastupa imao je Arnel Delić, čak 15,odnosno 1070 minuta, dok je Šerif Hasić odigrao 11 utakmica(544 minute).

Prema riječima predsjednika Mladosti Mensura Mušije, lista pojačanja nije zaključena jer postoji mogućnost da se za vrijeme priprema u Makarskoj pojavi još neko novo ime. Konačan spisak igrača za narednu sezonu bit će poznat prije polaska na pripreme u Antaliyu (Turska), gdje će putovati 25 igrača na koje će trener Ibro Rahimić računati u nastavku proljetnog dijela prvenstva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u