KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Programski sadržaji povodom Dana rudara

13.12.2015. - Dan rudara, 21. decembar u kakanjskom rudniku će biti obilježen tradicionalnim programskim sadržajima

rudarska_zgrada

Kao i svake godine, 21. Decembar Dan rudara, u kakanjskom rudniku će biti obilježen tradicionalnim programskim sadržajima. Istina, ove će godine bitio nešto manje događaja kojima se obilježavao ovaj dan i biće obilježeni skromnije u odnose na ranije obilježavanje ovog radničkog i rudarskog praznika. 

Ove sedmice, obilježavanje Dana rudara, počinje akcijom dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati na Pogonu Haljinići u srijedu, 16.12.2015. Godine u vremenskom periodu od 8,00 do 15,00 sati.

Ispraćaj penzionisanih radnika Rudnika planiran je za četvrtak 17. decembra.

Sportski susreti radnika, koji se igraju u više disciplina, mali nogomet, šah, pikado i stoni tenis biće održani u petak 17.12.2015. godine, na terenima Sportske dvorane i Pogona Stara jama.

Umjesto tradicionalne svečane akademije, planirana je svečana sjednica Nadzornog odbora i Uprave Rudnika Kakanj i to u ponedjeljak, na sami Dan rudara 21. decembra sa početkom u 17,00 sati. Isti dan, prijepodne sa početkom u 10,00 sati biće održano tradicinalno sjećanje na sve poginule rudare u Rudniku Kakanj, a mjesto sjećanja je Spomenik poginulih rudara.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u