KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Programski sadržaji povodom Dana rudara

20.12.2018. - Planirano je pet programskih sadržaja, a ovo je pozivnica za sve građane da im prisustvuju i na taj način daju svoj doprinos obilježavanju Dana rudar

spomenikrudari

 

Sa jednog od sjećanja na poginule rudare/Foto Arhiv

Obilježavanje Dana rudara ulazi u završnicu. Tokom decembra, održani su sportski susreti radnika Rudnika, penzionisani radnici su ispraćeni u zasluženu mirovinu, održaana je akcija dobrovoljng davanja krvi, održan je i prijem za radnike Rudnika dobitnike Zlatnog ljiljana i ratne komandante, kao i prijem za penzionisane direktore Rudnika. Za sutra, na Dan rudara planirano je pet programskih sadržaja.

Već u jutarnjim satima, rudari će posjetiti djecu u predškolskoj ustanovi Mladost.

Tradicionalno u 10,00 sati ispred spomenika poginulih rudara biće održano komemorativno sjećanje na sve poginule rudara u 116 godina postojanja Rudnika Kakanj. Poslije polaganja cvijeća na spomeniku poginulih rudara, cvijeće će biti položeno i u gradskom parku na spomen obilježjima poginulih boraca u Drugom svjetskom ratu i u oslobodilačkom ratu 1992-1994. Jedna delegacije rudara položit će cvijeće na spomenik poginulih rudara iz 1934. godine u Gradskom groblju, a druga će položiti cvijeće na spomen obilježje ispred zgrade Direkcije Rudnika.

spnikborciPolaganje cvijeća u Gradskom parku/Foto Arhiv

U 13,00 sati u Domu kulture je najavljena svečana sjednica Saveza samostalnog sindikata radnika rudnika uglja Federacije BiH. Ova sjednice je do sada održavana u Domu sindikata u Sarajevu, ali je Predsjedništvo Granskog rudarskog sindikata odlučilo da to ovoga puta bude u Kaknju.

U 17,00 U Gradskoj galerije biće otvorena izložba slika akademskog slikara Zvonke Ostojića.

U 18,00 u Domu kulture biće održana Akademija povodom Dana rudara i ovom prilikom će biti proglašeni radnici godine.

Svi događaji od 10,00 do 18,00 su otvorenog tipa i moguim prisustvovati svi građani.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u