KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Programski sadržaji drugog dana Kakanjskih dana

28.07.2019. - Završen je prijepodnevni program, a u večerašnjem preporučujemo Multimedijalnu promociju romana Dugo svitanje u Gradskoj biblioteci, mada će biti zanimljivo i na centralnoj pozornici gdje je planirana Standup komedija -Zločin i kafana

Drugi dan Kakanjskih dana počeo je planiranim aktivnostima. Otvoreni su dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije. Domaći proizvodi, od poljoprivrednih pa do suvenira i ručnih radova. Sve se može pogladati i povoljno kupovati na gradskom šetalištu - Maloj ulici. Postavljemni štandovio sa izloženim robama ovdje će biti sve do posljednjeg dana Kaknjskih dana.
Održana je i biciklistička utrka Kraljevski XCO , koja je starovaola sa Centralna pozornica, a odvijala se stazama do Bara i poligona koji je pripremljen za ovu priliku. Dodjeljene su nagrade.
Od danas pa kroz cijelu narednu sedmicu, svaki dan je rezervisan i termin za djecu. Počelo je nedjeljnim programom u Parku Doma kulture, crtanjem i bojenjem , nastavljeno igrom za najmlađe Lov na blago.

Raspored popodnevnog programa 

18:00 Igre bez granica za djecu (Gradsko šetalište)
18:00 Fitnes na otvorenom (Park prijateljstva)
20:00 Multimedijalna promocija romana Dugo svitanje (Park-Gradska biblioteka)
21:00 Standup komedija „Zločin i kafana“ (Centralna pozornica)

Naša preporuka: Multimedijalna promocija romana Dugo svitanje

Knjiga “Dugo svitanje” književnika prof. Halida Kadrića je roman o stvarnim događajima. Na pripremi romana, koji je izašao iz štampe 2010. godine autor je radio punih 12 godina.Radi se o jedinstvenom djelu od oko dvije i po hiljade stranica, u kojem nije izostavljen nijedan važniji događaj ili ličnost u 20. vijeku. Knjiga sadrži četiri toma: u prvom je obrađen austrougarski period do 1918., u drugom Kraljevina Jugoslavija, u trećem život u SFRJ a u četvrtom prijeratno i vrijeme iza posljednjeg rata u BiH.

Odogođeno obaranje rekorda

Nedžmin Ambešković, poznati bh. strongmana i zvanično treći najsnažniji čovjeka na svijetu večeras neće obarati svjetski rekord jer je zbog takmičenja u Švedskoj morao produžiti boravak u ovoj skandinavskoj zemlji. Ovaj programski sadržaj bio je planiran u 20:00 sati.Nedžminu je žao jer je htio da u svojoj Bosni obori rekord.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u