KakanjLive | Četvrtak, 02.07.2020. godine

Proglašeni najbolji sportisti Kantona

07.03.2019. - Osam priznanja pripalo je i našim sugrađanima. Dobitnici su: Mirsad Tursum, Vehbija Begić, Hajrudin Zekić, Seid Zec, Edin Đino, Ahmed Krnjić, Adin Fazlić i Anida Alajbegović. Specijalnim priznanjem kao prijatelj sporta nagrađena je Tvornica cementa Kakanj

U Bosanskom narodnom pozorištu, u organizaciji „Naše Riječi“ i Sportskopg saveza Kantona uz pokroviteljstvo Kantonalne vlade održana je promocija sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva Zeničko-dobojskog kantona za 2018. Godinu. Najbolji senior je Mesud Pezer, kao najuspješniji bacač kugle u historiji BiH, a najbolja sportistkinja je Jasmina Merdić, već godinama jedna od najboljih kickboxing reprezentativki koje je naša država ikada imala.

Među slavodobitnicima našlo se i nekoliko naših sugrađana., Vehbija Begić je ponio priznanje za životno djelo, a život je zaista posvetio sportu, odnosno Fudbalskom klubu Mladost. Priznanje za najboljeg sportskog rtadnika pripalo je doktoru Mirsadu Tursumu. Još jedno priznanje najbolji sportski radnik dodjeljenio je našem sugrađaninu, Hajrudinu Zekiću, u kategoriji sportskih radnika lica sa invaliditetom. Priznanje za najboljeg sportskog trenera ponio je Seid Zec, trener Kuglaškog kluba Rudar Kakanj. Edin Đino, proglašen je najboljim sportistom u kategoriji Sport za invalidna lica i to kao reprezentativac, viceprvak svijeta u sjedećoj odbojci. Među mladim nadama dobitnicima Kantonalnog priznanja su Anida Alajbegović (Pirueta) i Adin Fazlić mladi odbojkaš. U konkurenciji za najbolje sportistu seniora bio je i Ahmed Krnjić, bokser.

Specijalno priznanje, kao velikom prijatelju sporta, pripalo je Tvornici cementa Kakanj, a na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta, priznanje je uručeno Izudinu Neimarliji, tehničkom direktoru Tvornice.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u