KakanjLive | Srijeda, 05.08.2020. godine

Proglašene najbolje kompanije u BiH

20.09.2019. - Tvornica cementa Kakanj je dobila priznanje za prvo mjesto po prihodu u djelatnosti i dvadeseto mjesto po neto dobiti u kategoriji velikih kompanija

U Sarajevu na gala svečanosti, a u okviru projekta „100 najvećih u BiH“ koji organizuju Poslovne novine uz podršku Vanjskotrgovinske komore BiH, proglašeno je 100 najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini. Tvornica cementa Kakanj je rangirana i dobila priznanje za prvo mjesto po prihodu u djelatnosti i dvadeseto mjesto po neto dobiti u kategoriji velikih kompanija. Uvijek je zadovoljstvo biti u društvu 100 najvećih kompanija, objkavili su iz Tvornice cementa Kakanj.

Prvo mjesto po prihodu u kategoriji velikih kompanija pripalo je Holdini koja je sa trona skinula do sada neprikosnovenu Elektroprivredu BiH. Najuspješnija kompanija po dobiti je JP Autoceste FBiH, dok je liderska pozicija najvećih izvoznika pripala ArcelorMittalu.

Analizu poslovanja velikih, srednjih i malih kompanija za Poslovne novine i ove godine uradila je najveća domaća bonitetna agencija LRC d.o.o. iz Sarajeva, na uzorku od 33.097 kompanija koje su u roku predale svoje završne račune nadležnim entitetskim agencijama.
Od ovog broja samo je njih 797 (velikih, srednjih i malih) pronašlo mjesto na rang-listama 100 najvećih u BiH, po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka.

Projekt ”100 najvećih u BiH” ima za cilj pokazati da u našoj zemlji ima veoma uspješnih kompanija koje su priznate kako na domaćem tako i na svjetskom tržištu, a večeras su u Sarajevu u hotelu Hills po 32. put dodijeljena priznanja najuspješnijim kompanijama prema rezultatima poslovanja u 2018. godini, ali i gdje je istaknut napredak bh. ekonomije i želja da taj trend bude nastavljen.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u