KakanjLive | Četvrtak, 13.08.2020. godine

Prodajna izložba slika za djecu sa posebnim potrebama

26.11.2016. - U kakanjskoj Likovnoj galeriji izložena je 51 slika od 33 autura, a novac od prodaje je namijenjen Udruženju roditelčja i djece sa posebnim potrebama “Proljeće Kakanj”

U okviru obilježavanja Dana državnosti BiH, 25. novembra u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti otvorena je izložba radova članova i gostiju Udruženja likovnih umjetnika “Duga” Kakanj. Radovi su nastali na likovnoj koloniji koja je organizirana u augustu ove godine u okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016”.

Pored slika koje su nastale ove godine, tu su i slike nastale u Likovnoij koloniji 2014. godine, također tokom Kakanjskih dana kulture.

slikegalerija

Izložba je prodajnog karaktera, a prihod je namijenjen u humanitarne svrhe. Izložena je 51 slika od 33 autora. Javna ustanova KSC Kakanj, će izložvbu držari otvorenu duži vremenski period, tako da će svi oni koji žele kupiti sliku za vlastitu upotrebu ili za poklon u različitim prilikama mogu u to uraditi u unarednih mjesec-dva, a možda i duže.

Novac od prodatih slika biće usmjeren u humanitarne svrhe i to za Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama “Proljeće Kakanj”.

mirsokakanjvrijeme

Otvaranju ove izložbe u Muzeju Kaknja prethodilo je predavanje Husnije Kamberovića o temi “Moderna historija”, a potom i izložba starih fotografija pod nazivom “Kakanj kroz vrijeme”.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u