KakanjLive | Nedjelja, 17.01.2021. godine

Priznanja povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

28.02.2018. - Povodom 1.marta – Međunarodnog dana civilne zaštite: Uručena priznanja Općinskog štaba civilne zaštite Kakanj demineru Enveru Grahiću, vatrogascu Amiru Hadžiću, geologu Vedadu Demiru i Zavodu za planiranje i izgradnju

001

Povodom 1.marta – Međunarodnog dana civilne zaštite, načelnik Nermin Mandra danas je u svojstvu komandanta Općinskog štaba civilne zaštite Kakanj priznanja Štaba uručio demineru iz Kaknja Enveru Grahiću koji je prije nekoliko mjeseci spasio troje djece iz minskog polja u Hadžićima, vatrogascu PVJ Kakanj Amiru Hadžiću koji je prije nekoliko mjeseci zadobio opekotine na obje potkoljenice tokom intervencije na gašenju požara, kakanjskom geologu Vedadu Demiru, te Zavodu za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

002Enver Grahić

Enver Grahić je Kakanjac, dugogodišnji deminer, i vođa Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava pri Federalnoj upravi civilne zaštite. Prije nekoliko mjeseci Grahić je brzom intervencijom spasio troje djece iz minskog polja u Hadžićima.Danas je sa svojom specijalističkim timom bio na prijemu kod načelnika Općine Kakanj, a već od sutra odlazi na novu inspektorsku dužnost u Federalnoj Upravi Civilne zaštite. Ovom prilikom je i dogovorena posjeta Centru Federalne uprave Civilne zaštite kako ali i jedna pokazna zajednička vježba u kojoj bi se demonstriralo spašavanje prilikom zemljotresa sa posebnim akcentom na spašavanje učenikaiz školskih objekata.

003Amir Hadžić

Amir Hadžić je pripadnik Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj. U novembru prošle godine, prilikom intervencije na gašenju požara u Tvornici cementa Kakanj, zadobio je opekotine na obje potkoljenice. Liječio se u Kantonalnoj bolnici u Zenici, a i danas se oporavlja od posljedica povrede.

004Vedad Demir

Vedad Demir je po struci geolog, zaposlen je u Federalnom zavodu za geologiju u Sarajevu. Tokom proteklih nekoliko godina svojim stručnim uputama, savjetima i analizama pomagao je Općinskom štabu civilne zaštite Kakanj u borbi sa klizištima, a posebno se istakao u borbi sa klizištima u maju 2014.godine, te u vrijeme aktiviranja klizišta Malješ.

005

Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj kontinuirano je angažiran na poslovima izgradnje i sanacije puteva, vodovoda, kanalizacionih mreža, čišćenju vodotokova i sl, a u slučaju potrebe brzo i efikasno se stavlja u funkciju Općinskog štaba civilne zaštite Kakanj kada intenzivno radi na sanaciji klizišta i odrona na putevima, kada intervenira na zaštiti ljudi i njihove imovine, te zaštiti infrastrukture uz vodotokove (putevi, mostovi…).U ime Zavoda priznanje je preuzeo direktor Zijad Neimarlija.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u