KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Prilika za poduzetnike - zapošljavanje uz poticaj

26.02.2016. - Danas će u Sali Općinskog vijeća kakanjskim poduzetnicima i obrtnicima biti prezentirano pet programa poticaja za zapošljavanje

poticaji_sluzba

Danas  u Sali Općinskog vijeća Kakanj biće održana prezentacija pet različitih programa podsticajnih mjera zapošljavanja i samozapošljavanja. Prezentacija je zakazana za 14,00 sati, a poziv je upućen privrednim organizacijama, poduzetnicima i obrtnicima, sa područja naše Općine.

Operativne pripremne poslove za što uspješniju realizaciju prezentacija vodi Udruženje poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu”, dok je organizator za svih 12 općina Zeničko dobojskog kantona Služba za zapošljavanje ZDK sa Savezom kantonalnog udruženja poslodavaca.

Pored Kaknja, ove prezentacije danas će biti predstavljene u Varešu i Brezi, a već su održane u Zenici, Maglaju, Zavidovićima, Žepču, Doboju, Usori i Tešnju. U ponedjeljak 29. februara/veljače, prezentacije će biti održane u Olovu i Visokom. Na taj način biće završena prezentacijska faza aktivnosti koje su planirane kao podsticaj zapošljavanju i samozapošljavanju.

Cilj prezentacije je da se poslodavci u svih 12 općina Zeničko-dobojskog kantona upoznaju sa programima podsticajnih mjera zapošljavanja i samozapošljavanja koje će u narednom periodu provoditi JU Služba za zapošljavanje ZDK.

Prema agendi dostavljenoj medijima Uvodno obraćanje na današnjem predstavljanju programa imat će Mensur Muftić, predsjednik UPOK-a, zatim će govoriti: Nermin Mandra, općinski načelnik Kaknja i Marinko Kelavić, direktor JU Služba za zapošljavanje ZDK. Programe će prezentirati Sehadet Hadžić, predstavnik kantonalne Službe za zapošljavanje, a nakon toga, prema najavljenoj satnici, odmah iz 15,00 sati predviđeno je vrijeme za pitanja i odgovore.

 

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u