KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Prijem za šampione

04.06.2016. - Pobjednici Biznis lige na prijemu u Upravi Rudnika

ekipa_direktorMalonogoetaši Rudnika sa članovima Uprave

Ovogodišnji pobjednici Biznis lige, koju organizira KSC Kakanj, su malonogometaši Rudnika mrkog uglja Kakanj. Tim povodom prijem za pobjednike priredio je direktor Rudnika Kasim Alajbegović. Prijemu sa rekreativcima, pobjednicima Lige, prisustvovali su i izvršni direktor za proizvodnju Muhamed Plasto i izvršni direktor za pravne poslove Muhamed Lopo.

kapiten_direktorDirektor Alajbegović čestita kapitenu Traki

Čestitajući, u ime Uprave Rudnika, osvajanje prvog mjesta, direktor Alajbegović je rekao: “Vi niste napravili samo sportski rezultat. Vi ste pobjedama branili ime i poslovni ugled Rudnika. To njie bilo lahko. Puno jednostavnije igra izgleda sa tribina, a znatno je teže učestvovati u igri i biti na terenu. Kako god ova vaša pobjeda nekome izgledala, za mene je ona golema i značajna”.

svi_salaČlanovi Uprave i malonogometaši tokom prijema

Prijemu je prisustvovala malonogometna ekipa u istom sastavu u kojem je nastupala tokom takmičenja: Arnel Kumbara, Samir Trako, Husein Musić, Alem Smolo, Enhar Banjić, Senahid Čajo, Haris Heganović, Nedžmin Berbić, Almir Lušija, Elvir Banjić i Arnel Hardauš. Zanimljivo je da ovaj tim sačinjavaju radnici iz podzemne eksploatacije uglja i jedan sa Pogona Separacija.

Husein Musić je proglašen za najboljeg igrača, a Arnel Kumbara za najboljeg golmana Biznis lige 2016. U svojstvu trenera, kapitena i igrača ovogodišnje šampione Biznis Lige predvodio je Samir Trako.

Malonogometaši Rudnika Kakanj, osvajanjem prvopg mjesta, odbranili su naslov prvaka, prošlogodišnjeg takmičenja u ADS Biznis Ligi 2015., a godinu ranije bili su vicešampioni ovog takmičenja.

PRESS RMU KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u